Kawasaki objavio službeno ime za svoj električni motocikl

Martin K.
Foto: Kawasaki

Kawasaki je prvi puta službeno najavio svoju namjeru o razvijanju električnog motocikla prošle godine tijekom EICMA sajma u Milanu. Prjava patenta nagovijestila je nadolazeći električni motocikl, ali ništa službeno nije bilo potvrđeno do EICMA-e.

Stanje prototipa ukazalo je da je projekt već neko vrijeme u tijeku, a čak smo mogli vidjeti i videozapis motocikla koji radi nekoliko vrućih krugova, ubrzo nakon prvobitne najave. Sada je japanski proizvođač objavio niz kratkih videozapisa na kojima su prikazani isječci novog električnog motocikla u akciji, a u zadnjem smo dobili i službeno ime – Kawasaki EV Endeavour.

Na kratkom videu možemo vidjeti električni motor izbliza i 4-stupanjski mjenač. Da, dobro ste pročitali, Kawasaki će svoj motocikl opremiti ručnim mjenjačem te tako odustati od presedana jednostupanjskog prijenosa koji se inače nalazi na električnim motociklima.

Sam elektromotor izgleda prilično malo u usporedbi sa konkurencijom. Međutim, sama fizička veličina nije uvijek dobra usporedba kada je riječ o elektromotorima, a dodavanje višestupanjskog prijenosa sigurno će omogućiti da Kawasaki EV stvori više okretnog momenta iz manjeg motora.

Sljedeća objava

Najvažniji motocikl prošlog stoljeća - Honda CB750

„Honda CB750 – The Birth of the Superbike“ kratki je film ekipe iz Brightside Media, koji daje pogled na jedan od najvažnijih motocikala 20. stoljeća – Honda CB750. CB750 korišten u filmu je Candy Gold K0 model poput „Brighton Bikea“, jednog od povijesno najznačajnijih CB750 u Europi i motocikla koji […]