Lada tijekom samoizolacije prodala preko 10.000 vozila

Martin K.

LADA je objavila rezultate prvog mjeseca samoizolacije, u travnju je prodaja iznosila 10.055 vozila (uključujući Nivu od 659 jedinica). Lada se prodaje u samo 15 zemalja svijeta tako da moramo priznati da rezultati za ovu marku i nisu loši.

TOP-3 najpopularnijih Lada automobila vodili su modeli Grant s rezultatom 3.058 automobila. Drugi najpopularniji model bio je Vesta kojih je u travnju prodano 2.913 primjeraka. Treće mjesto zauzele su putničke verzije modela Largus – 1.286 automobila.

Prema vlastitoj procjeni, Lada je zadržala vodeću poziciju u smislu tržišnog udjela u segmentu putničkih i lakih gospodarskih vozila.

„U ovim teškim vremenima moramo razviti nove kanale distribucije i način komunikacije s kupcima. Trenutno su naši trgovci otvoreni u svakom gradu gdje je to dopušteno, uz strogo poštivanje svih potrebnih mjera sanitarne sigurnosti. U travnju, s obzirom na dugotrajno zatvaranje, također smo uspješno pokrenuli mrežni sustav naručivanja automobila. Ova dva čimbenika, uz kvalitetu trenutne ponude za kupce, visoku profesionalnost i efikasnost Lada prodavača, pokazuju privlačnost Lada marke i prilično dobru razinu prodaje u trenutnim okolnostima.“ istaknuo Olivier Mornet, izvršni potpredsjednik za prodaju i marketing kompanije AVTOVAZ JSC.

Foto: Lada

Sljedeća objava

McLaren stavio sjedište u Wokingu i cijelu povijesnu kolekciju automobila pod hipoteku

Pandemija koronavirusa teško je pogodila industrije širom svijeta, pri čemu je automobilska industrija jedna od najteže pogođenih. Čini se da ni proizvođači superautomobila i trkački timovi nisu imuni na učinke pandemije COVID-19, jer se proizvođači gase i moraju naći alternativna sredstva financiranja. McLaren je najnoviji u dugom nizu proizvođača automobila […]