Lamborghini ručno izrađuje kirurške maske za lice

Martin K.
Foto: Lamborghini

Usred globalne pandemije, vijest da proizvođači automobila uskaču kako bi pomogli u borbi protiv koronavirusa još je jedan stup koji potkrepljuje ideju da će svijet nadvladati našu trenutnu situaciju. Lamborghini se pridružio grupi proizvođača koji su svoj fokus prebacili sa proizvodnje automobila na proizvodnju osnovne opreme za pacijente i zdravstvene radnike.

Lamborghini je u Italiji, koja je među najteže pogođenim zemljama, započeo s izradom štitnika za lice i maski za zdravstvene radnike. Kako Lamborghini nije prosječni proizvođač automobila, već je svako vozilo izrađeno ručno, nedostaju im pogoni za masovnu proizvodnju kakvu imaju automobilski divovi GM i Ford, koji su se oboje krenuli u proizvodnju respiratora.

Unatoč nedostatku masovnih proizvodnih pogona, predsjednik i izvršni direktor Lamborghinija Stefano Domenicali rekao je: “Tijekom ove pandemije, osjećamo potrebu da damo konkretan doprinos. Mi ćemo ovu bitku pobijediti zajedno, podržavajući one koji su na čelu borbe protiv ove pandemije svaki dan. “

Ovaj doprinos dolazi u obliku ručno šivanih kirurških maski i 3D printanih štitnika za lice, a sve je napravljeno u tvornici tvrtke Lamborghini u Svetoj Agati. Kirurške maske izrađuje odjel zadužen za izradu interijera Lamborghinia, a raditi će 1000 kirurških maski dnevno. Štitnike od pleksiglasa proizvode Lamborghinijev pogon za proizvodnju ugljičnih vlakana i odjel za istraživanje i razvoj brzinom od 200 jedinica dnevno.

Lamborghini surađuje sa vladom, zdravstvenim vlastima i obližnjim Sveučilištem u Bologni kako bi osigurao da je medicinska oprema odobrena i ispravna, prije nego što se donira bolnici Sant’Orsola-Malpighi u Bologni.

Foto: Lamborghini

Lamborghini je također pokazao svoju podršku Italiji osvjetljivanjem ulaza svog sjedišta u bojama talijanske zastave svake večeri.

Sljedeća objava

Harley-Davidson ubacuje u višu brzinu novim konceptima

Podaci iz Europskog patentnog ureda potvrdili su da Harley-Davidson radi korak naprijed kada su u pitanju dva motocikla pokretana novim motorom s vodenim hlađenjem koji slijede klasične cafe racer i flat track stilove. Fotografije prototipa su prvi put nastale krajem prošle godine u dokumentu za investitore, međutim nisu se pojavile […]