Legendarna Mazda MX-5 dobila je novi ovjes, ali i dodatnu snagu

Josip J

Malo tko bi, kada bi pogleda Mazdu MX-5, pomislio “da je bar malo viša i da može kroz šumu”.

Ipak, YouTube kanal pod nazivom Gingium odlučio je napraviti upravo takav projekt.

Autori ove stranice proveli su posljednjih nekoliko mjeseci donoseći zanimljiv sadržaj zasnovan na “zanimljivom inženjeringu”.. Serija je započela krajem prošle godine kada je motor malenog Mazdinog sportskog automobila zamijenjen za onaj Subarua WRX.

Da bi se znatno veći motor smjestio ispod poklopca motora, prednji kraj morao se preoblikovati. Uklonjen je prednji branik, a hladnjaci su se na kraju smjestili na stražnji dio automobila.

Tim Gingium također je opremio automobil kavezom i nadogradio kvačilo kako bi mogao podnijeti više od 400 konjskih snaga. Da, to je 400 konjskih snaga u maloj Miati.

Srećom, automobil također ima poboljšane kočnice, snagu kontrolira sustav pogona na sve kotače, a tu je i prilagođeni ispušni sustav.

Sviđalo vam se ili ne svakako treba cijeniti trud koji je netko uložio u ovaj projekt. Sve što je učinjeno na automobilu detaljno je objašnjeno zbog čega se isplati pogledati ovaj video.

Foto: Screenshot

Sljedeća objava

Opel predstavio novi Crossland

Svjež i kompaktan izvana, vrlo prostran i svestran iznutra s lijepim SUV izgledom. Novi Opel Crossland prvi je model koji je usvojio novo lice marke nakon što ga je prije samo nekoliko tjedana predstavila nova Opel Mokka. Osim dizajna, Opel je dalje razvio Crosslandovu šasiju, upravljanje i dodao sportsku opremu […]