Lotus radi na korisnijem automobilu za svakodnevnu vožnju

Martin K.

Britanski proizvođač sportskih automobila tiho radi na novom modelu, onom kojeg je izvršni direktor Phil Popham nedavno opisao kao “posljednji sportski automobil sa unutarnjim izgaranjem”.

U razgovoru sa Automotive News Europe prošlog tjedna, Popham je rekao da novi model možemo očekivati ​​ili kasnije ove godine ili početkom 2021. Temeljiti će se na Evori, ali će biti dovoljno drugačiji da se kao model s vlastitim imenom nađe ispod Evore.

Popham je također rekao da se obvezao da će Lotus napraviti korisniji automobil s kojim „ljudi mogu svakodnevno živjeti“. Možemo očekivati ​​da će novi automobil imati poboljšan pristup i smještaj za putnike u usporedbi s niskom, tijesnom Evorom, kao i poboljšane razine opreme i tehnologije.

Zasada je samo pretpostavka da će novi automobil biti pogonjen Toyotinim motorima kakvima se koristi čitava trenutna Lotosuva gama. Kako bi novi model trebao sjesti između Evore i Elisea najvjerojatnije će bti konkurent Porsche Caymanu te biti u tom cijenovnom razredu. Bilo kako bilo, sve informacije za Lotusov zadnji čisti sportski automobil saznati ćemo kroz godinu dana.

Foto: Lotus

Sljedeća objava

Naučite kako nacrtati 911 od Porscheovog šefa dizajna

U ovim vremenima svi smo kod kuće i trudimo se ostati zauzeti s nečim i biti kreativni kako nas ne bi preuzela dosada. Pa je tako u ovoj karanteni, američki magazin Car and Driver, došao je na ideju nazvati Michaela Mauera, šefa dizajna u Porscheu, te ga zamoliti da ih […]