Maserati testira svoj novi MC20

Martin K.

Maserati MC20 trebao bi biti otkriven krajem ove godine, a sada imamo i slike novih talijanskih testiranja superautomobila. Već znamo da će MC20 pokretati 3,0-litreni V6 motor, a očekujemo da će uslijediti hibridna i električna verzija.

U međuvremenu smo uspjeli pobliže pogledati MC20, a on se vrlo lijepo oblikuje. Ove nove slike prikazuju automobil u kamuflažnom odijelu, ali ispod je moguće vidjeti neke upečatljive crte: MC20 izgleda kao početak svježijeg, prijeko potrebnog stila dizajna za Maserati.

Slike potvrđuju MC20 sa središnje smještenim motorom i s dovodom zraka sa obje strane automobila koji će vjerojatno hraniti potpuno novi V6 motor. Kako prenosi CAR magazin, MC20 dizajniran je da izazove mlađe superautomobile Ferrarija, Aston Martina i McLarena, a da će ih u početku pokretati srednji postavljeni V6 te potom slijediti hibridna i potpuno električna verzija. Zamislite ga kao talijanski NSX.

Maserati je otkrio da je motor nazvan Nettuno, to je 3 litarski, 6-cilindrični, twin turbo i isporučuje 621ks pri 7500 okr / min i 730Nm okretnog momenta pri 3000 okr / min.

Novi Maserati MC20 dolaziti će samo sa V6 motorom a jedini izbor mjenjača bit će osamsstupanjski automatik s dvostrukim kvačilom kompanije Getrag, koji pokreće stražnje kotače.

Očekujemo da će se MC20 naći u prodaji prije kraja 2020. godine, a cijena će biti oko 220.000 eura.

Foto: CAR magazine

Sljedeća objava

Hyundai predstavio svoj novi brand IONIQ posvećen samo električnim vozilima

Hyundai je najavio pokretanje novog branda IONIQ posvećenog električnim vozilima, otvarajući novo poglavlje kao lider u eri elektrificirane mobilnosti. Pod markom IONIQ, Hyundai će nuditi električna (EV) vozila usmjerena na kupca i usredotočena na lifestyle rješenja u skladu s Hyundaijevom novom vizijom “Napredak za čovječanstvo“. Pod brandom IONIQ, Hyundai će […]