Maybach 57S Xenatec Coupe: Samo ih je šest komada na svijetu, i jedan upravo traži vlasnika

Josip J

Često nam se dogodi da kada pretražujemo oglase izvan Hrvatske bacimo oko i na neke modele o kojima možemo samo sanjati, a zatim naletimo i na neke ekskluzivne primjerke.

Ovaj na koji smo naletjeli je toliko ekskluzivan da rijetko tko zna i da postoji, jasno kada je izrađeno samo šest komada, i to ručno. Riječ je o Maybachu 57S Coupeu. Puno ime mu je Maybach 57S Xenatec Coupe, a radi se jednostavno o coupe verziji limuzine 57S.

Maybach je luksuzna marka koju je u život vratio Mercedes Benz, ali nije doživjela uspjeh kakvom su se njegovi tvorci nadali. Njegov prvotni prodajni cilj bila je prodaja 1500 automobila godišnje, no 2009. godine ova luksuzna limuzina na bazi Mercedesove S-klase prodana je u tek 200 primjeraka. Puno manje negoli konkurencija iz BMW-a i Volkswagena koja je posjedovala Rolls-Royce, odnosno Bentley.

Tvrtka Xenatec je preuzela ovog njemačkog proizvođača, no obzirom na slabu prodaju limuzine, ova coupe verzija proizvedena je u samo šest primjeraka, i jedan od njih je upravo na prodaju.

Početna cijena novog modela iznosila je 700.000 eura, a cijena ovog 12 godina starog coupea je zasad nepoznata. Obzirom da je riječ o vrlo ekskluzivnom modelu pretpostavljamo da je cijena išla samo gore.

Dodajmo da automobil pokreće V12 6,0-litreni motor koji isporučuje 630 KS (471 kW) i 1000 Nm okretnog momenta. Impresivne brojke za Maybach za kojeg vam ne treba vozač.

Foto: Auto Leitner

Sljedeća objava

Nova Škoda Fabia stiže na ceste sljedeće godine i donosi veliku novost

Prvi čovjek češke automobilske kompanije potvrdio je da sljedeće godine na tržište stiže nova, četvrta generacija Škodinog predstavnika u B segmentu. I dok su mnogi mislili da neće biti nove Fabije, jer i B segment polako ali sigurno okupiraju crossoveri, novoizabrani šef Škode Thomas Schäfer u posljednjoj izjavi za medije rekao je da u […]