Mercedes-AMG E63 u osvježenom izdanju

Martin K.
Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG sprema se osvježiti svoju E63 limuzinu i karavan kako bi ih uskladili s ostatkom game E-klase, koja je nedavno dobila temeljni redizajn.

Kako očekujemo predstavljanje krajem travnja, sljedeći AMG E63 razlikovati će se od trenutnog modela s novim farovima, izraženijom rešetkom i širokim, horizontalnim stražnjim svjetlima. Promjene će biti identične kao na uobičajnoj E-klasi, ali E63 će se i dalje razlikovati sa širim kotačima i velikim prednjim usisima za zrak. Iznutra će dobiti nadograđeni MBUX infotainment sustav sa AMG-specifičnim funkcijama, uključujući poseban zaslon za broj okretaja.

Unatoč glasinama, E63 S twin turbo 4,0-litarski V8 neće dobiti 48-voltni hibridni sustav. Zapravo će njegov pogonski agregat ostati u osnovi nepromijenjen, a vjerujemo da će nastaviti sa trenutnim specifikacijama: 603 konjske snage i 850Nm okretnog momenta.

AMG sluša povratne informacije kupaca pa zbog toga što neki vlasnici vožnju doživljavaju kao pretjerano oštru i sportsku vožnju, ovjes će se vjerojatno promijeniti radi malo ugodnijeg iskustva vožnje. Ipak, ostaju sve sportske funkcije kao što je “drift” s pogonom na stražnje kotače.

Prve isporuke očekujemo na jesen.

Sljedeća objava

Gibernau: Sukob sa Rossiem stvorio je loš presedan u MotoGP-u

Bivša zvijezda MotoGP-a Sete Gibernau kaže da je zloglasni sukob s Valentinom Rossijem u Jerezu 2005. “otvorio vrata” da kontkat na stazi postane sastavni dio utrka. Devetostruki pobjednik utrke Gibernau sudjelovao je u gorkom suparništvu s Rossijem tijekom svoje karijere u ranim 2000-ti godinama, s trzajm u posljednjem zavoju na […]