Milijardu stanovnika, a u mjesec dana nisu prodali niti jedan auto

Martin K.

Ako mislite da su stvari loše za proizvođače automobila u Europi ili SAD-u, proizvođači automobila koji opslužuju stanovništvo Indije sigurno bi imali nešto reći na to. Kako prenosi Car and Driver, Indija je od 25. ožujka u karanteni uzrokovanoj COVID-19, čime je zaustavljena sva proizvodnja i prodaja vozila. Rezultat toga je da je zemlja završila travnja s nula prodanih novih automobila.

U travnju prošle godine prodano je 247.541 putničkih vozila, 68.680 gospodarskih vozila i 1 684 650 vozila na dva ili tri kotača. Prema Društvu indijskih proizvođača automobila (SIAM), automobilska industrija gubi 306 milijuna dolara dnevno.

Karantena je produljena do 17. svibnja i dodatno će otežati već tešku situaciju za proizvođače automobila. Industrija je napisala pismo domaćem tajniku Ministarstva unutarnjih poslova, tražeći da se dozvoli otvaranje automobilskog sektora.

Foto: Mahindra

Sljedeća objava

Lancia nekad i sad: Što se dogodilo s legendarnom talijanskom markom?

Lancia je možda jedno od najvećih imena u povijesti automobilske industrije poznata po brojnim legendarnim modelima. Međutim, danas su se nekadašnji rally-prvaci sveli na modele poput Ypsilon, Voyagera i Flavie. Naravno, riječ je o Chryslerovim modelima koji preko Lancie ulaze na europsko tržište. Svi auto-moto ljubitelji su razočarani jer, ne […]