Miller opušteno oko jednogodišnjeg ugovora

Martin K.

Jack Miller je potpuno opušten nakon potpisivanja jednogodišnjeg ugovora za Ducati sljedeće godine, unatoč tome što su ugovori na dvije godine postali normala za tvorničke vozače. Novi ugovor Australca je za 2021. godinu, s mogućnošću da ga Ducati obnovi za 2022. godinu.

Yamaha je bezicirala Mavericka Viñalesa i Fabia Quartararoa za svoj tvornički tim za 2021. i 2022., Suzuki je isto učinio s Alexom Rinsom i Joan Mirom, a Honda je još četiri godine osigurala Marca Marqueza.

Milleru je ovo četvrti put za redom da potpisuje ugovore od godinu dana otkako je stigao iz Honde u Ducatijev satelitski tim Pramac Racing. „Željeli su jednogodišnji ugovor i nisam bio previše pod stresom“, rekao je Miller.

“Dakle, sve je isto kao i do sada; posljednje tri godine bili su svi jednogodišnji ugovori, pa je valjda samo još jedan od njih. “

Vozač kojeg je učinkovito zamijenio, Danilo Petrucci, također je imao nedavnu povijest jednogodišnjih ugovora s Ducatijem, za Pramac i za tvorničku ekipu.

“Mislim da samo pokušavaju otvoriti svoja vrata, pokušavajući zadržati svoje mogućnosti tamo”, odgovorio je na pitanje je li njegova situacija povećala pritisak na njega. “Ali, svi ostali potpisali su dvogodišnje ugovore. Uopće ne razumijem, ali mogu raditi u svoju korist samo ako radim dobar posao. Tada mogu pregovarati o jačem ugovoru, pa ćemo morati pričekati i vidjeti.“

Osim što je izrazio svoje povjerenje u borbu za prvenstvo 2021. godine, odlazeći vozač Pramaca, koji već uživa u trenutnoj opremi Ducatija, vjeruje da su pobjede u utrkama realne u sezoni tek pred nama.

“Mislim da su ciljevi uvijek isti,” rekao je Miller koji je u pet navrata 2019. godine završio na trećem mjestu.

„Došli smo nekoliko puta na postolje i mislim da smo se krajem prošle godine sve više i više približavali. S motociklom i paketom koji imamo pod sobom, osjećam se spremnim ići i boriti se za pobjede ove godine, pa bih definitivno volio pokušati boriti se za par pobjeda tijekom cijele sezone.”

Foto: MotoGP

Sljedeća objava

Triumph iznenadio predstavljanjem svog prvog električnog bicikla

Britanska tvrtka za motocikle Triumph upravo je lansirala prvi električni bicikl u tvrtki – kao “bicikl”. Novi e-bicikl poznat je kao Triumph Trekker GT. Triumph Motocikli su, naravno, poznatiji po svojim motociklima, iako pokazuju znakove života za EV kutak u odjela za istraživanje i razvoj. Tvrtka je zapravo ispitivala vode […]