Miniev Dakar Rally Team poigrao se Countrymanom

Martin K.

Od 2012. godine Mini je pet puta pobijedio na Rallyu Dakar, izuzetno impresivno, a četiri od tih pobjeda došle su uzastopno između 2012. i 2015. Najnovije je bilo početkom ove godine, iako se utrka preselila iz Južne Amerike u pijesak Saudijske Arabije .

Kako bi proslavili tu činjenicu, X-raid, tim koji vodi projekt Dakar, sada je usmjerio pozornost na modificiranje Countrymana koji ide cestom, a rezultat je nabildana verzija koju vidite na slikama.

Nazvan je ‘Mini Countryman Powered by X-raid’ – iako ‘powered’ može malo zavarati, jer X-raid zapravo ne prilagođava motor ni u kojem pogledu.

Ono što njemačka tvrtka čini je da stavi komplet za podizanje ovjesa koji podiže automobil za 2 cm, dok gume Cooper Discoverer daju još 2 cm razmaka od tla. Rezultat je naravno veća dubina probijanja i optimizirani kutovi pristupa i odlaska.

Tu su i hardcore rally-spec kotači i robusni obruč koji štiti sam kotač u slučaju nesreće. No ovo nije samo simbolično izdanje – X-raid zapravo koristi Countrymana kao support vehicle na Rallyu Dakar i ovdje je primijenio neka od svojih znanja.

Očito biste svima trebali dati do znanja da ste kupili Countryman s posebnim izdanjem, pa ovaj dobiva posebne narančaste X-raid naglaske i naljepnice kako bi ga razlikovao od ostatka ponude.

Foto: X-raid team

Sljedeća objava

Dva Ferraria i BMW u jednom vrlo skupom sudaru

Crni Ferrari 458 Spyder u Londonu se zabio u ne jedan, već dva druga automobila. Na nesreću vozača 458, radilo se o Ferrariu 812 Superfast i BMW-u M6. Nepoznato je kako se incident dogodio, ali vozač Ferrarija 458 nije uspio stati na vrijeme i završio je u zadnjem dijelu 812 […]