Mitsubishi bez novih modela za Europu

Martin K.

Mitsubishi je objavio da neće donositi nove modele u Europu. Nakon sastanka upravnog odbora, japanski proizvođač automobila izjavio je da je “odlučio zamrznuti uvođenje novih modela na europsko tržište”, iako će se prodaja postojećih modela nastaviti.

Dodao je i da će se usluge postprodaje i dodatne opreme nastaviti “za kupce koji vole koristiti Mitsubishi proizvode”.

Mitsubishi je također potvrdio zatvaranje svog domaćeg proizvodnog hub-a, Pajero Manufacturing – osnovanog 1943. godine – u prvoj polovici sljedeće godine. Automobili koji su tamo proizvedeni preselit će se u Okazaki.

Vrlo važan sastanak detaljno je predstavio novi trogodišnji plan tvrtke pod nazivom „Mali, ali lijepi“, koji ima za cilj smanjiti stalne troškove Mitsubishija za 20 posto, i usmjeriti napore u ono što naziva „ključnim područjima i tehnologijama“. Dakle, to je jugoistočna Azija – gdje želi povećati svoj tržišni udio na preko 11 posto – dok tehnologija uključuje PHEV, HEV i 4WD.

Plan također uključuje “razvijanje poduzeća u Africi, Oceani i Južnoj Americi kao drugom stupu kompanije”

Što sve to znači za trenutnu generaciju Mitsubishia koji se ovdje prodaje – i hoće li ih zamijeniti – ostaje za vidjeti.

„Preusmjerit ćemo našu strategiju sa sveobuhvatnog širenja na odabir i koncentraciju“, objašnjava direktor tvrtke Mitsubishi Takao Kato. “Prije svega, dovršit ćemo naše strukturne reforme i dodatno ojačati naša konkurentna područja – u konačnici izgraditi korporativnu strukturu koja sigurno može generirati profit tijekom ovog srednjoročnog razdoblja.”

Foto: Mitusbishi

Sljedeća objava

BMW koristi 3D model vozača kako bi optimizirao aerodinamiku BMW S 1000 RR

Svjetsko Superbike prvenstvo ponovo kreće ovog vikenda, a BMW Motorrad tim naporno radi u zračnom tunelu s 3D modelom Eugene Lavertya. Inžinjeri su precizno prilagodili aerodinamiku BMW-a S1000 RR u Akustičnom zračnom tunelu BMW-a. Cilj je održati aerodinamični otpor zraka što nižim, ali kako bi uvjeti protoka bili što realniji […]