MotoGP: Ducati nudi radikalno rješenje za raspored sezone 2020

Martin K.
Foto: MotoGP

Kako prenosi Autosport, Ducati vjeruje da će biti teško pronaći 10 zemalja koje bi mogle biti domaćin utrke ove sezone zbog pandemije koronavirusa, te je ponudio radikalno alternativno rješenje.

Prvih šest utrka ove godine, bilo je ili odgođeno ili otkazano, te je vrlo izgledno da će takav scenariji biti i kada su u pitanju Mugello i Barcelona. U nedavnom intervjuu španjolskim medijima, direktor Dorna Sports-a Carmelo Ezpeleta rekao je da će biti oduševljen ako će MotoGP imati sezonu od deset utrka kasnije tokom godine.

No, šef Ducati Paolo Ciabatti kaže da je to optimistično i smatra da bi bolje rješenje bilo pronaći pet zemalja i tamo održati više utrka.

“Vjerujemo da neće biti lako pronaći 10 zemalja u kojima je dozvoljeno sve odraditi u više ili manje normalnim uvjetima”, rekao je Ciabatti za Autosport.

„Moguće rješenje bi bilo pokušati pronaći, primjerice, pet, i tamo se natjecati dvije nagrade u roku od 10 dana. Na primjer, ako dođe vrijeme kada možemo ići u Sepang možda bismo tamo mogli ostati 10 dana i provesti dva uzastopna vikenda.“

“S trenutnim scenarijem, najbolje je analizirati situaciju iz realne perspektive kako bismo pokušali prevladati ovu izvanrednu situaciju. Doći će bolja vremena.“

Foto: MotoGP

Dorna i FIM-a prethodno su zacrtali ideju imati dvije utrke na istoj stazi, istog vikenda. Ciabattijeva ideja ima praktičnu korist i smanjuje troškove prijevoza. Ducati-ev šef također ne isključuje mogućnost da ove godine neće biti Svjetskog prvenstva i smatra da “ne bi bilo odgovorno” razmišljati drugačije.

“Kao tim i kao tvrtka, koliko god je to moguće, moramo pokušati predvidjeti što se može dogoditi. I iako to očito nije ono što želimo, ne uzevši mogućnost da nema Svjetskog prvenstva u obzir,  s naše strane, to ne bi bio odgovoran stav.” – dodao je.

Sljedeća objava

Gemballa Mirage GT uništena u sudaru na Manhattanu

Vozač Gemballa Mirage GT, ultra rijetke, vrlo modificirane verzije već same po sebi rijetke Carrere GT, u utorak ujutro uletio je u nekoliko automobila na Manhattanu. Sudeći po slikama koje je podijelio Instagram korisnik ronniecnyc, šteta je poprilična. Glasnogovornik New York Police Department-a potvrdio je da je vlasnik automobila uhićen […]