MotoGP: Marc Marquez otpisan za slijedećih 2-3 mjeseca

Martin K.

HRC je otkrio da se Marc Marquez neće moći vratiti MotoGP-u još dva ili tri mjeseca. Mnogi su očekivali da će se aktualna svjetski prvak vratiti u Misanu 13. rujna, no ekipa Repsol Honde sada je najavila puno duži vremenski period za njegov povratak na grid.

Današnja izjava HRC-a objašnjava da su nakon savjetovanja s nekoliko stručnjaka u vezi s njegovom ozlijedom sve strane odlučile izmijeniti planirani postupak oporavka.

“Cilj i Marqueza i Repsol Hondinog tima je vratiti se u MotoGP prvenstvo kada se Marcova ruka potpuno oporavi od teške ozljede koja se dogodila u Jerezu”, navodi se u priopćenju. “Procjenjuje se da će proći između dva i tri mjeseca prije nego što se Marc vrati na RC213V. HRC nije odredio Grand Prix za povratak svjetskog prvaka i nastavit će izvještavati o razvoju njegovog oporavka.”

Marquez je pokušao doći do senzacionalnog povratka samo nekoliko dana nakon što je slomio ruku u Jereza, međutim bol ga je natjerala da se povuće iz prije kvalifikacija.

Pritisak i stres koji su mu bili stavljeni na ruku dok je pokušavao ponovo voziti tako su brzo oslabili ploču od titana, zbog toga je bila potrebna i druga operacija nakon što je, kako navode u priopćenju, istegnuo ruku otvarajući prozor u svjem domu. Količina štete uzrokovane tako brzim povratkom na motor, a zatim ponovnim operacijama, u ovoj fazi nije poznata.

“Puno se razgovaralo o Marcovom oporavku i raznim rokovima, ali od prvog dana nakon druge operacije rekli smo da je jedini cilj koji postoji jest da je on na sto posto”, dodao je šef tima Alberto Puig.

“Ne želimo žuriti. Jednom kada se Marc uspije vratiti i natjecati se na razini koju poznaje, tada ćemo razmisliti o sljedećem cilju.”

Današnja objava znači da je malo vjerojatno da ćemo Marqueza vidjeti na stazi najranije do druge utrke u Aragonu (25. listopada). Tromjesečno izbivanje značilo bi da se Marquez neće vratiti do posljednje utke godine u Portimau (22. studenog).

Foto: MotoGP

Sljedeća objava

Porsche Taycan Turbo S vs. njemački Autobahn: Kako to izgleda kada se električnih 760 KS nađe na otvorenoj cesti

Svima je već poznato da, uz trenutni okretni moment, električna vozila imaju nevjerojatna ubrzanja. Loša strana ove pojave je u tome što najveća brzina obično pati. No, čini se da to nije slučaj kada Porsche odluči krenuti u EV svijet. Automann-TV je YouTube kanal najpoznatiji po tome što se donosi […]