MotoGP: Marquez neće nastupiti ni u Brnu, zamijeniti će ga Bradl

Martin K.

Prvak MotoGP-a Marc Marquez propustiti će nedjeljnu Veliku Nagradu Češku nakon druge operacije na slomljenoj ruci, a testni vozač Stefan Bradl zamijeniti će za utrku, potvrdio je u utorak njegov Repsol Honda tim.

Španjolac Marquez operirao se u ponedjeljak kako bi zamijenio oštećenu pločicu od titana, umetnutu nakon što je slomio desnu ruku na utrci otvaranja sezone u Španjolskoj 19. srpnja.

Tim je rekao da će 27-godišnjak, koji se pokušao vratiti na drugu utrku u Jerezu, ali povukao se bez kvalifikacija, ostati u bolnici u Barceloni 48 sati prije nego što bude otpušten.

“Nakon herojskog povratka samo četiri dana nakon operacije u Jerezu, Marc Marquez propustit će utrku u Brnu, a Stefan Bradl pridružit će se Repsol Hondinom timu zajedno s Alexom Marquezom”, stoji u izjavi Repsol Honde.

“Nakon druge operacije … Marquez i HRC odlučili su da se svjetski prvak neće voziti u Češkoj kako bi se što više oporavio.

“Na njegovo mjesto, HRC test vozač Stefan Bradl sjestt će na Hondu RC213V.”

Bradl je od svojih sedam startova u klasi MotoGP-a tri puta završio u Top 10 u Brnu i samo jednom izvan bodova, dodala je ekipa.

Češka utrka na rasporedu je u nedjelju, a francuski vozač Petronas Yahame Fabio Quartararo tražiti će treću pobjedu u isto toliko utrka ove sezone.

Foto: MotoGP

Sljedeća objava

Ova 'jet' limuzina spremna je za cestu, a njena unutrašnjost još više oduševljava

Dozvolite da vam predstavimo Learmousine, odnosno jet s kotačima umjesto krila. Learmousine je djelo Dana Harrisa i njegovog tima koji su započeli ovaj projekt od nule. Tim je proveo dvije godine razvijajući okvir koji je uspio podnijeti težinu zajedno s ovjesom i cijelim pogonskim sklopom. Ekipi je trebalo gotovo 13 […]