MotoGP: Odgođene VN Italije i Španjolske

Martin K.
Foto: Pixabay

Početak sezone 2020. za MotoGP-u pomaknuo se barem do sredine lipnja zbog dvije najnovije odgode.

VN Italije, 29. i 31. svibnja, i VN Barcelone predviđena za 5. i 7. lipnja bit će preusmjerene na datum koji će biti naknadno određen. Kako sada stvari stoje sezona 2020. trebala bi započeti 21. lipnja u  Sachsenringu u Njemačkoj.

Prvih osam utrka MotoGP serije otkazano je ili odgođeno: Katar, Tajland, Sjedinjene Države, Argentina, Španjolska, Francuska, Italija i Katalunija.

Velika nagrada Tajlanda premještena je s 22. ožujka na 4. listopada. VN Amerike pomaknuta je s 5. travnja na 15. studenoga, VN Argentine premještena je s 19. travnja na 22. studenoga. Odgode su također prisilile finale sezone u Valenciji da se odgodi s 15. na 29. studenog.

Iz MotoGP-a kažu da će novi kalendar biti objavljen čim to bude moguće, a njihovu izjavu prenosimo u cijelosti:

„FIM, IRTA i Dorna Sports sa žaljenjem najavljuju odgodu VN Italije i VN Španjolske, koje su trebale biti biti održane na stazama u Mugellu od 29. do 31. svibnja i na u Barceloni od 5. do 7. lipnja. Zbog trenutne situacije oko koronavirusa prisiljeni smo odgoditi ovo dva eventa.

Kako je situacija i dalje u stanju stalne evolucije, novi datumi za ove Velike nagrade, kao i za nedavno odgođene VN Francuske i VN Španjolski ne mogu se potvrditi sve dok ne bude jasnije kada će se točno moći održati događaji. Revidirani kalendar bit će objavljen čim bude dostupan.“

Sljedeća objava

Fiat Chrysler u pregovorima sa sindikatima o ponovnom pokretanju proizvodnje u Italiji

Fiat Chrysler FCA i sindikati razgovaraju o planovima za poboljšanje zdravstvenih mjera u talijanskim tvornicama kako bi se otvorio put za pokretanje najprofitabilnije proizvodnje čim vlada ukine zabranu rada. Trenutno je na na snazi zabrana koja istiće 13. travnja, a kako nedavni podaci pokazuju da se virus povlaći u Italiji […]