MotoGP: Petrucci potvrdio odlazak iz Ducatija na kraju sezone

Martin K.

Danilo Petrucci potvrdio je da od sljedeće sezone, nakon promocije Jacka Millera u tvorničku momčad, više neće biti vozač Ducati MotoGP-a. Miller je prošlog tjedna dobio kim glavom za tvorničko sjedalo Ducati-ja, a iako identitet njegovog timskog kolege ostaje nepotvrđen, izgleda da Andrea Dovizioso ostaje u momčadi.

Pregovori između Doviziosoa i Ducatija zaustavili su se zbog financijskih nesuglasica, ali jedina realna alternativa talijanskog veterana, KTM, već je izrazio čvrstu namjeru zadržati svoja postojeća četiri vozača još jednu sezonu.

Petrucci je pojasnio da ga je odluka za promociju Millera u kratkom intervjuu u ponedjeljak navečer s talijanskom TV mrežom TGR Umbria ostavila bez vozačkog mjesta za slijedeću sezonu.

“Ducati je odlučio da ne nastavimo našu vezu”, potvrdio je Petrucci. “Žao mi je zbog ovoga, ali moj je cilj ostati u MotoGP-u i utrkivati ​​se u MotoGP-u. Prije samo godinu dana pobijedio sam, pa bih volio nastaviti ponovo pobjeđivati. Zahvaljujem im na iskustvu. Još uvijek imamo ovu godinu u kojoj si možemo pružiti zadovoljstvo. Pun sam samopouzdanja i nadam se da će sezona uskoro početi.”

Ako Petrucci ne može ostati u MotoGP-u, vjeruje se da bi mogao prijeći na World Superbikes 2021. godine kao tvornički vozač Ducatija, gdje će vjerojatno zamijeniti Chaza Daviesa i ponovno se pridružiti bivšem momčadskom kolegi iz Pramaca Scottu Reddingu.

Foto: MotoGP

Sljedeća objava

Koncept električnog BMW-a objedinjuje retro sa modernim dizajnom

Volimo vidjeti dizajnere kreativne kada su električni motocikli u pitanju. Svaki je jedinstven po svojim značajkama, a ovaj koncept električnog BMW-a pomiješan sa El Solitario MC elementima nije ništa slično što smo vidjeli u svijetu e-motocikala. Ovaj je električni motocikl dizajniran za putovanja na duže relacije imajući u vidu bilo […]