MotoGP: Petrucci prelazi u KTM

Martin K.

Kako prenosi Autosport, vjeruje se da je Danilo Petrucci postigao dogovor sa KTM-om za sezonu 2021. Pol Espargaro će 2021. godine napustiti KTM i pridružiti se Hondi, te biti momčadski kolega sa Marcom Marquezom.

Petrucci je nedavno potvrdio da će napustiti Ducati krajem godine, a Gazzetta dello Sport izvijestila je u četvrtak da je u srijedu posjetio tvornicu KTM u Austriji kako bi započeli pregovore. Dok je Petruccijev menadžer Alberto Vergani rekao u četvrtak da su rasprave “vrlo pozitivne”, konačnu odluku tek treba donijeti izvršni direktor KTM-a Stefan Pierer.

Međutim, kruže priče da je ugovor zapravo već potpisan i da će se Petrucci pridružiti KTM-u 2021. godine. Komentirajući Petruccijevu budućnost, šef Ducatija Paolo Ciabatti rekao je za Sky Italia da je talijanska marka spremna ponuditi mu prelazak na World Superbikes, ali da će biti “zadovoljna” ako Petrucci ostane u MotoGP-u sa suparničkom markom.

“Jako volimo Danila. Donijeli smo odluke u koje vjerujemo, usredotočivši se na Jacka Millera kao vozača službenog motocikla”, rekao je Ciabatti.

“Veoma smo zadovoljni, čak i na osobnoj razini, ako je Danilo uspio pronaći rješenje za ostanak u MotoGP-u. Bili smo spremni ponuditi mu mjesto u World Superbikes seriji, ali želja mu je bila ostati u MotoGP-u i ovdje pokazati svoj talent i svoju vrijednost. Ako se to dogodi, bit ćemo vrlo sretni što ćemo ga pronaći na stazi u narednih nekoliko godina, čak i kao protivnika.”

Sve to upućuje da će Andrea Dovizioso ostati s Ducatijem još barem jednu sezonu. Razgovori između Doviziosoa i Ducatija bili su spori zbog neslaganja oko financijske strane sporazuma, ali Ciabatti je prošlog tjedna potvrdio da su rasprave za 2021. godinu napredovale.

Foto: MotoGP

Sljedeća objava

Zanardi u teškom, ali stabilnom stanju nakon operacije

Alex Zanardi ostaje u ozbiljnom, ali stabilnom stanju nakon što je u petak zbog teških ozljeda glave, zadobijenih u biciklističkom nesrećom u Italiji, imao operaciju. Kako prenosi više izvora iz Italije, Zanardi je sudjelovao u sudaru s još jednim vozilom na autocesti 146 dok je sudjelovao u paraolimpijskom eventu “Obiettivo […]