MotoGP: Sa istim motorima i slijedeće sezone

Martin K.
Foto: MotoGP

MotoGP će i slijedeće godine koristiti jednake specifikacije tj identične motore kao i za 2020. odlučeno je jednoglasno tijekom sastanka udrugre proizođača (MSMA) kako bi se ublažio financijski utjecaj uzrokovan pandemijom koronavirusa.

Grand Prix komisija je dogovor službeno ratificirala s uvjetom da je svaki razvoj ove godine zabranjen. Nakon što počne sezona 2021. početi će se primjenjivati uobičajena pravila za razvoj, a ove godine dozvoljen je samo jedan update aerodinamike.

U ovoj sezoni prvih osam utrka je otkazano ili odgođeno, a nove vladine smjernice za socijalno distanciranje u Njemačkoj vrlo vjerojatno će dovesti i do odgađanje utrke na Sachsenringu 21. lipnja.

Za vrijeme sastanka, Ducati je predložio da se smanji broj motocikla po vozaču s dva na jedan u namjeri da se dodatno smanje troškovi, međutim ideja je odbijena od preostalih pet proizvođača.

Proteklih tjedana, MotoGP promotori Dorna Sports najavili su 9,075 milijuna eura financijske pomoći koja će se distribuirati tijekom tri mjeseca svim neovisnim MotoGP timovima i KTM-u, kao i svim Moto2 i Moto3 odredima.

Sljedeća objava

Dva Chevrolet Silveradosa proveli 22 mjeseca na dnu oceana

Ukupno 81 brodski kontejner slučajno je bačen s broda YM Efficiency kraj obale Australije u lipnju 2018. godine i sve do nedavno su proveli na dnu oceana. Prošlog tjedna 10 kontejnera izvulčeno sa oceanskog dna oko 25 kilometara od obale Newcastla. Između ostaloga, u kontejnerima se nalazio par Chevrolet Silveradosa. […]