MotoGP: Suzuki osigurao vozačku postavu za 2021. sezonu

Martin K.

Napokon smo dobili i potvrdu onoga što je, mogli bismo reći, bila samo formalnost. Joan Mir svojim potpisom produžio je vjernost Suzukiu na još dvije godine. Preko Instagrama Mir je potvrdio produženje ugovora.

“Izuzetno sam sretan što potpisujem za Suzuki na još dvije godine, obnavljanje je nešto najbolje što se moglo dogoditi i opet je ostvarenje snova”, rekao je Mir i nastavio: “Zaista mi je važno da nastavim jer sada imam više vremena za učenje i više vremena za pokazivanje svog potencijala. Dvije godine mogu brzo proći, ali spreman sam doći na višu razinu i svakodnevno radimo na tome. Također sam osobno zadovoljan jer imam zaista dobar tim i ekipuoko sebe. Zaista se želim zahvaliti svima u Suzukiju na ukazanom povjerenju u mene. Idemo vidjeti možemo li dobiti rezultate za koje smo sposobni.”

Na sličan način je i Alex Rins prošlog mjeseca objavio da je ponovno potpisao za Suzuki na još dvije godine, a kasnije je priznao da su razgovori s japanskim proizvođačem prvi započeli u travnju prošle godine.

Mir je prošlu sezonu završio kao drugi najbolji rookie, zauzevši 12. mjesto na ljestvici s najboljim rezultatom petog mjesta na VN Australije, iako se borio s posljedicama nasilnog sudara tijekom testa u Brnu, što ga je prilisilo na preskakanje austrijskog i britanskog GP-a.

Suzuki je sada drugi proizvođač koji je potvrdio svoje vozače za 2021. sezonu, nakon što je Yamaha objavila da je osigurala usluge Mavericka Vinalesa i Fabia Quartararoa također sa dvogodišnjim ugovorima.

Foto: MotoGP

Sljedeća objava

Volkswagen planira pokrenuti liniju povoljnih električnih automobila

Posljednjih se godina proizvođači automobila koji proizvode električna vozila fokusiraju na širenje izbora za potpuno električne limuzine dugog dometa i SUV-ove. To ostavlja prostor za manje električne automobile po najnižim cijenama za potrošače na masovnom tržištu, uglavnom u Europi i Aziji. Volkswagen planira popuniti tu prazninu novom markom EV-a koji […]