MotoGP: Velika nagrada Francuske odgođena zbog pandemije

Martin K.

Velika nagrada Francuske u Le Manu postala je posljednja u nizu utrka MotoGP sezone 2020. koja se odgađa zbog pandemije koronavirusa.

Foto: Pixabay

Le Mans je trebao biti domaćin prve MotoGP utrke godine 17. svibnja nakon odgađanja ili otkazivanja nekoliko drugih VN. Kao i utrka u Jerezu, novi datum nije sugeriran zbog nepredvidive situacije u kojoj se svijet trenutno nalazi.

“FIM, IRTA i Dorna Sports žale što su najavili odgađanje Velike nagrade Francuske, koje je trebalo biti održano na stazi u Le Manu od 15. do 17. svibnja”, navodi se u današnjem priopćenju.  

“Kako je situacija i dalje u stanju stalne evolucije, novi datumi za francuski GP i nedavno odgođenu Veliku nagradu Španjolske ne mogu se potvrditi sve dok ne bude jasnije kada će se točno moći održati događaji. Izmijenjeni kalendar bit će objavljen čim informacije bude dostupne. “

VN Francuske peta je utrka koja se odgađa i dodana je na popis koji uključuje Tajland (Chang), Ameriku (Cirucit of America), Argentinu (Termas di Rio Hondo) i Španjolsku (Jerez). Prva utrka sezone po kalendaru u Kataru je otkazana.

Kako sada stoji, Mugello je sljedeći na popisu koji će 31. svibnja biti domaćin prve MotoGP utrke 2020. Međutim, Italija je bila pod jakim utjecajem pandemije koronavirusa i bila je u blokadi već nekoliko tjedana, pa je vrlo vjerojatno da će se i ova utrka također odgoditi u narednim danima.

Sljedeća objava

BMW se povlači iz EICMA i Intermot 2020

Pandemija koronavirusa već je na brojne načine uzrokovala značajne poremećaje u moto industriji, a znakovi su da će se to nastaviti i u narednim tjednima. Tako je BMW najavio da ove godine neće sudjelovati na dva najveća svjetska sajma motocikala; Intermot i EICMA. Intermot bi trebao biti održan u Kolnu […]