Mulsanne došao do kraja svoje proizvodnje

Martin K.

Nakon više od desetljeća proizvodnje, zadnji primjerak Mulsannea je dovršen, što označava kraj slavnog i izvanrednog životnog vijeka. Preko 7.300 primjera, svi izrađeni ručno u Bentleyevom domu u Creweu u Cheshireu, utjelovili su Bentleyevu sposobnost za proizvodnju vrhunske luksuzne limuzine.

Predzadnji Mulsanne Speed ​​6.75 Edition by Mulliner završen je u Rose Gold-u, a uputio se sretnom kupcu u SAD. Jedan iznimno posebni, konačni Mulsanne ostaje iza predzadnjeg automobila, međutim, njegov budući dom ostaje strogo čuvana tajna.

Predsjednik i izvršni direktor Bentleyja, Adrian Hallmark, rekao je: „Mulsanne je vrhunac svega onoga što smo u Bentleyu naučili tijekom prvih 100 godina u proizvodnji najboljih luksuznih automobila na svijetu. Budući da je vodeći model našeg branda već više od desetljeća, Mulsanne je čvrsto učvrstio svoje mjesto u povijesti Bentleyja kao ništa manje od istinske ikone. Neizmjerno sam ponosan na stotine dizajnera, inženjera i zanatlija koji su oživjeli Mulsanne u posljednjih deset godina. Sada, dok započinjemo Bentleyevo putovanje definiranjem budućnosti održive luksuzne mobilnosti kroz našu strategiju Beyond100, uloga vodećeg modela Bentley prebačena je na novi Flaying Spur. “

U posljednjih 11 godina više od 700 ljudi uložilo je gotovo tri milijuna sati u izradu Bentleyeve ultraluksuzne limuzine. Izrada tijela Mulsanne zahtijevala je približno 42 milijuna točkastih zavarivanja, a stvaranje raskošnih interijera od kože potrajalo je više od milijun sati. Gotovo 90 000 sati je provedeno u poliranju automobila prije ukupno preko četiri milijuna individualnih kontrolnih točaka. Mulsanne je bio rad ljubavi.

U 2020. proizvodnju finalne serije činio je „6.75 Edition by Mulliner“ što označava kraj Mulsanneove vladavine. Ime je dobio po legendarnom 6,75-litarskom motoru, koji je ove godine također završio s proizvodnjom nakon više od 60 godina, ‘6.75 Edition’ ograničen je na samo 30 primjeraka.

Foto: Bentley

Sljedeća objava

Novi Bentley Bentayga, suvereni luksuzni SUV

Bentley je danas objavio detalje nove Bentayge, luksuznog SUV-a, i prvog automobila lansiranog prema Bentleyevom poslovnom planu Beyond100. Novi dizajn eksterijera prihvaća Bentleyjev DNK koji je sada prevladavajući u cijelom asortimanu modela, što Bentleyu daje najsvježiji i najmoderniji proizvod bilo koje tvrtke luksuznih automobila. Uvodeći najnoviju tehnologiju u vozilu i […]