MV Agusta Rush 1000 kreće u proizvodnju već u lipnju

Martin K.

MV Agusta započinje s proizvodnjom svog Rush 1000 motocikla u lipnju ove godine. Krajem istog mjeseca prvi će se bicikli izvući iz hangara tvornice u Lake Varese, spremni za povlaštene vlasnike koji su unaprijed naručili svoj Rush 1000 putem Interneta i putem mreže distributera MV Agusta širom svijeta.

Zloban izgled Rush 1000, sa 4-cilindričnim motorom, 208 KS (212 KS s Racing Kitom) i najvećom brzinom od preko 300 km/h, model je namijenjen onima koji se ne boje izdvojiti se. A tome pridonosi stil i komponente koje su na odgovarajući način usmjereni na naglašavanje koncepta ove hyper naked zvijeri.

Sustavi za kontrolu trakcije sa 8 stupnjeva i launch control pomažu u upravljanju zvjerskikm ubrzanjem motocikla i startovima sličnim raketama. Zajedno s EAS 2.1 Up & Down sustavom za promjene bez kvačila i sustavom upravljanja kotačima doprinose tome da se Rush 1000 lako i zabavno upravlja s maksimalnom sigurnošću. Izgled Rush-a dodatno je poboljšan Öhlinsovim EC ovjesnim jedinicama s elektroničkim upravljanjem i okvirom od aluminija i čelika, obje preuzete iz Brutale 1000 RR, zajedno s Brembo čeljustima.

Dizajn Rush 1000 ispunjava sve što bi se moglo očekivati ​​od limitirane serije MV Agusta, počevši od mnogih jedinstvenih detalja poput posebno dizajnirane jedinice za prednja svjetla, prednjeg kotača s razgovorom, minimalističkog stražnjeg okvira i sjedala suvozača, kao i jedinstvenog bočni ispuh.

Timur Sardarov, izvršni direktor MV Agusta Motors, komentirao je: „S proizvodnjom Rush 1000 koja počinje ovog lipnja u lipnju, na pravom smo putu s obzirom na naš petogodišnji industrijski plan najavljen prije nekoliko tjedana. Budući da probijamo nove temelje u našem širenju na nove segmente i nova tržišta, MV Agusta će nastaviti proizvoditi nevjerojatna djela ekskluzivne motociklističke umjetnosti iz svog sjedišta u Italiji, ostajući vjerna naslijeđu performansi, eleganciji i vrhunskim tehnologijama. Siguran sam da će ovaj nevjerojatno atraktivan model zadovoljiti entuzijazam novih ponosnih vlasnika. “

Kako umjetnost nikad ne dolazi sa malom cifrom, tako će i ovaj Rush doći sa cijenovnom oznakom od, ne tako malih, 34.000 eura.

Foto: MV Agusta

Sljedeća objava

Petronas Yamaha još uvijek čeka poziv Valentina Rossia

Petronas Yamaha SRT ostaje optimist da bi Valentino Rossi mogao voziti za njih u MotoGP sezoni 2021, izjavio je direktor tima Razlan Razali. Rossi, devetostruki svjetski prvak MotoGP-a, ove će godine voziti za tvorničku momčad Yamahe Monster Energy Yamaha, a na stazu bi se mogao vratiti već u srpnju, kada […]