Na Floridi uništeno 3.500 rent a car automobila u velikom požaru

Martin K.
Foto: WinkNews

U petak se na preplavljenom parkingu na Međunarodnoj zračnoj luci na jugozapadu Floride, dogodio požar oštetivši najmanje 3.500 automobila i proširivši se na najmanje 15 hektara. Iako se uzrok požara još uvijek istražuje, pojavljuje se mnoštvo komentara kako se automobili sa vručim ispušnim cijevima samo ostavljaju suhoj travi. Toplinski i lako zapaljivi materijali nikada nisu dobra kombinacija, a puno ljudi misli da bi to mogao biti uzrok.

Vatrogasci su se s požarom borili kroz petak navečer i noć da bi ga u potpunosti obuzdali i ugasili do subote, pazeći da se plamen ugasi i spriječi veću štetu u okolnim područjima. Preostalih 3.800 automobila od rent a car kompanija, koji su se također nalazili na istom prostoru, premješteno je na sigurnije područje te su neoštećeni.

Foto: WinkNews

Srećom, u požaru nitko nije ozlijeđen, a službenici se trenutno pokušavaju saznati uzrok požara. Budući da na Floridi temperature ponekad dosežu visoke razine, suša i nedostatak kiše, prilično je lako stvoriti požar u ovo doba godine. Nadajmo se da će incident naučiti odgovorne posljedicama parkiranja 8.000 automobila na otvoreno travnato polje pod vrućim suncem.

Sljedeća objava

Novi BMW serije 4 Coupe mogao bi biti predstavljen u lipnju

Predstavljanje novog modela u lipnju u ovome trenutku zvuči kao jedna vrsta šale. Pogotovo zato jer su svjetski sajmovi poput Detroita i Ženeve otkazani zbog svjetske krize uzrokovane izbijanjem koronavirusa, dok su organizatori sajmova automobila u New Yorku i Pekingu odgodili događaje za kolovoz, odnosno rujan. Aktualan je i sajam […]