Najnoviji koncept – Koenigsegg RAW

Martin K.

RAW, kako je nazvan ovaj koncept automobila, dolazi nam od 23-godišnjeg studenta Esa Munstonena, koji je, nećete vjerovati, stažirao u Koenigseggu. Ideja se sastoji od futurističkog hiper automobila pod zamišljenom podmarkom Koenigsegga, RAW.

Kompletan projekt nadgledao je, nitko drugi nego, Christian von Koenigsegg i šef dizajna Sasha Selipanov. Esa kaže za TopGear.com da je inspiracija za RAW dolazila iz konceptnih automobila iz sedamdesetih godina, dok je aktivni difuzor bio inspiriran mlaznicama za mlazno gorivo.

Koristi istu vrstu fantazijskog pogonskog sklopa koja je, zahvaljujući ogromnom mozgu Christiana von Koenigsegga, stvarnost. Konkretno, nedavno je Koenigsegg sa Gemerom predstavio dvolitreni trocilindarski motor koji izbacuje 600 najefikasnijih švedskih konja. Esa je dizajnirao RAW s ciljem da 700 bhp potiskuje ukupnu masu od samo 700 kg. Omjer omjer snage i težine od 1: 1.

Kad je prvi put vidio nacrte, Esa kaže da je Koenigsegg-ov šef dizajna Sasha bio sretan što je “uspio izazvati konvencionalne oblike s nečim novim i zanimljivim”, te da iza koncepta automobila stoji više od stilističkog razmišljanja .

Foto: Top Gear

Sljedeća objava

Zaželjeli ste se vožnje u karanteni? Donosimo vam pet najboljih automobilskih videoigara

Odabrati pet najboljih igara iz automoto kategorije nije nimalo lako. Zašto? Jer je takvih igara pregršt, od nekih legendarnih koje su se igrale na starim konzolama, poput starih verzija Need for Speeda za PC iz 90-ih, Drivera koji je bio  rezerviran samo za Playstation ili Forze Horizon koja se igrala […]