Najvažniji motocikl prošlog stoljeća – Honda CB750

Martin K.

„Honda CB750 – The Birth of the Superbike“ kratki je film ekipe iz Brightside Media, koji daje pogled na jedan od najvažnijih motocikala 20. stoljeća – Honda CB750.

CB750 korišten u filmu je Candy Gold K0 model poput „Brighton Bikea“, jednog od povijesno najznačajnijih CB750 u Europi i motocikla koji je bio preteča propasti europske motociklističke industrije.

Globalnoj industriji motocikala bila su potrebna desetljeća da dostignu Hondu i njihov SOHC, redni 4-cilindrični motocikl. To je bio motocikl za koji su mediji upotrbljavali izraz „superbike“ zahvaljujući naprednom četverocilindričnom motoru, prednjoj disk kočnici, konstrukciji, električnom paljenju, bez curenja ulja i izvanrednoj pouzdanosti.

Ovaj petominutni film daje izvrstan uvod u Hondu CB750 u kombinaciji s nekoliko prekrasnih snimaka (i buke motora) ovog ranog modela Candy Gold koji se vozi oko Brightona u Engleskoj.

Sljedeća objava

Njemački AC Schnitzer se 'poigrao' s novim BMW-om X3 M te stvorio još veću zvijer

AC Schnitzer je tuning tvrtka koja je na tržištu više od 30 godina te je specijalizirana za BMW-ove modele. Tako je na red došao i najnoviji član BMW-ove obitelji kojem tepaju da je “dječji” SUV,  X3 M Competition. Krenimo od motora. Riječ je o poznatom 3-litrenom BMW-om šestocilindrašu koji je […]