Najveći od najvećih, BMW X8 M

Martin K.
Foto: Carwow

Glasine o velikom X8 krenule su još od otkrivanja X7 modela 2018.g., a BMW je 24. ožujka ove godine podnio zahtjev patentnom uredu u Njemačkoj za zaštitu imena X8 M te je službeno registriran 1. travnja 2020.g. To podrazumijeva da bi X8 mogao biti već u izradi sa paprenom M varijantom koja slijedi nakon toga.

Za pretpostaviti je da će X8 slijediti postojeću BMW politku za coupe/SUV linije. X4 zasnovan na X3, X6 na X5, pa je logično da se X8 temelji na X7 koji je trenutno najveći SUV njemačke marke. X8 bi bio značajno veći od konkurencije, poput Mercedesovog GLE coupe-a, Audijevog Q8 i Porscheovog Cayenne coupe-a, ali interesenata sigurno neće manjkati.

Što se tiće motora, on bi trebao biti 4.0 litreni V8 sa dvostrukom turbinom kakav se trenutno nalazi u modelima M5, M8, M8 Gran Coupe, X5 M, X6 M i X7 M50i sa različitim omjerima snage i momenta.

S druge pak strane, ova zaštita imena mogla bi biti samo zadržavanje imena X8 M, čineći sve glasine, pa, samo glasinama. Nadamo se da to neće biti slučaj, jer M zabave nikad dosta.

Sljedeća objava

MotoGP: Sa istim motorima i slijedeće sezone

MotoGP će i slijedeće godine koristiti jednake specifikacije tj identične motore kao i za 2020. odlučeno je jednoglasno tijekom sastanka udrugre proizođača (MSMA) kako bi se ublažio financijski utjecaj uzrokovan pandemijom koronavirusa. Grand Prix komisija je dogovor službeno ratificirala s uvjetom da je svaki razvoj ove godine zabranjen. Nakon što […]