Njemački AC Schnitzer se ‘poigrao’ s novim BMW-om X3 M te stvorio još veću zvijer

Josip J

AC Schnitzer je tuning tvrtka koja je na tržištu više od 30 godina te je specijalizirana za BMW-ove modele.

Tako je na red došao i najnoviji član BMW-ove obitelji kojem tepaju da je “dječji” SUV,  X3 M Competition.

Krenimo od motora. Riječ je o poznatom 3-litrenom BMW-om šestocilindrašu koji je pojačan s nekoliko turbopunjača. Tvornički, motor već daje 510 KS i 600 Nm okretnog momenta. AC Schnitzer je to očito smatrao neprimjerenim, jer su dodali još 89 KS i 100 Nm, stvorivši maleni SUV od čak 592 konjskih snaga.

Iako još uvijek nisu navedene točne performanse, očekujte da će biti dosta brži od standardnog X3 M. AC Schnitzer je također malo spustio X3 te mu stavio vlastite kotače veličinu 20″ ili 22″, ali širina ostaje ista.

AC Schnitzer je pristupio suptilnom uređenju prednje maske, ali i stražnjem kraju.  S obzirom na to da je BMW X3 jedan od najljepših SUV-ova u klasi nije trebao puno toga mijenjati.

Unutrašnjost krase klasične AC Schnitzer aluminijske papučice i ručica mjenjača. Tu je i nešto što su nazvali “Black Line” navlakom za iDrive kontroler.

Cijene tek treba objaviti, ali očekuje se da će biti oko 20-30 tisuća eura skuplji od standardnog modela. Visoka cijena za malo promjena, ali ipak riječ je o SUV-u od 600 “konja”.

Odgovori

Sljedeća objava

(VIDEO) Karma mu uzvratila udarac: Kočenjem izazivao vozača kamiona pa dobio što je zaslužio

Na europskim autocestama ni u vrijeme pandemije nije dosadno što dokazuje i ova snimka iz Nizozemske gdje je jedan vozač automobila odlučio izazivati vozača kamiona, i to pri brzini od 90 km/h. Vozač automobila, očito revoltiran malo duljim pretjecanjem kamiona odlučio ga ja izazivati kočenjem pokazujući mu da ga ne […]