Nova Alpina D3 S sa 360ks i 730Nm

Martin K.

Alpina nam je napokon dala uvid u dizelske verzije svog fantastičnog BMW-a serije 3, a i limuzina i karavan su primamljivi kako se to i očekuje od ovog branda.

D3 S zasniva se na M340d xDrive, tako da je ispod haube dolazi BMW 3,0-litarski twin-turbo redni šestak, uparen sa 48-voltni hibridnim sustavom za besprijekoran prijenos snage. Standardno to znači 340ks i 700Nm okretnog momenta, ali svi smo znali da Alpina neće ostati na tome.

Snaga se na obje verzije povećala na 360ks i 730Nm, a to je rezultiralo povećanjem i maksimalne brzine na 273km/h za limuzinsku verziju, odnosno 270km/h za Touring verziju. Ubrzanje od 0-100km/h nije se mijenjalo te je ostalo na respektabilnih 4,6 i 4,8 sekundi.

Snaga se šalje na sva četiri kotača, sa pristranošću stražnjem pogonu, kroz prilagođenu verziju BMW-ovog osam stupanjskog automatskog mjenjača, dok novi Comfort + način promjene brzine znači da bi promjena brzina trebala biti “gotovo neprimjetna”.

Zatim je tu ovjes, koji se prenosi s benzinskog B3 i uključuje nove Eibach opruge koje nadopunjuju tri varijabilna načina Comfort +, Comfort i Sport. Kočnice sa četiri klipa uzete su sa B5 Bi-Turbo modela, a oba kompleta klasičnih Alpina naplataka ponovno su u ponudi. Također, na prednjoj i stražnjoj strani nalaze se lijepi aerodinamički dodaci.

Cijena? Nešto više od 70.000 eura u Njemačkoj za limuzinu i gotovo 72.000 eura za Touring verziju.

Foto: Alpina

Sljedeća objava

Prvi električni crossover iz Lexusa

Lexus UX 300e, prvo električno vozilo Lexus marke, već je krenuo u prodaju u Kini dok će se u Europi naći kasnije ove godine. U najavi, Lexus je otkrio da će crossover doći sa zračno hlađenom baterijom snage 54,3kWh i deset godišnjom garancijom ili jedan milijun kilometara. Lexus UX300e pridružio […]