Nova bavarska limuzina, BMW M5 i M5 Competition

Martin K.

BMW M odjel napravio je svoj BMW M5 i BMW M5 Competition limuzine vrhunskih performansi bolje nego ikad sa nekim stilskim podešavanjem i vješto iskrenim konceptom rada. 4.4-litarski V8 motor s BMW M TwinPower Turbo tehnologijom stvara 600 ks u M5 i 625 ks u M5 Competition.

Osmerostupanjski M Steptronic mjenjač s Drivelogic-om standardno je dostupan kao i M xDrive pogon na sve kotače, koji također uključuje postavku od 2WD za čisti pogon stražnjih kotača.

S novim amortizerima preuzetih iz M8 Gran Coupe i obnovljenom šasijom, BMW M5 Competition nudi još bolju upravljivost u kombinaciji s vrhunskim razinama udobnosti. BMW M5 Competition sjedi sedam milimetara niže od BMW-a M5 i uključuje dobro zamišljeno podešavanje ovjesa i opruga. Ovo postavljanje omogućava dodatnu snagu automobila i uistinu dolazi na svoje na trkačkoj stazi.

BMW M5 sprinta od 0 – 100 km/h u samo 3,4 sekunde i prijeđe 200 km/h uz samo 11,1 sekundi na satu. BMW M5 Competiton postiže obje oznake brže: 100 km/h dostići će za 3,3 sekunde, a 200 km/h za 10,8 sekundi.

Redizajniran prednji dio ima hrabrije konture i veće usisnike zraka sa bočnih strana, dok je veliki središnji usis šesterokutnog oblika i uključuje hladnjak ulja zajedno s radarskim senzorom za sustav aktivnog tempomata (ACC).

Nove svjetlosne cijevi u obliku slova L koje se pružaju prema bubrežnoj rešetki dodaju dinamičan procvat novo dizajniranim LED svjetlima. Nova opcija BMW Individual svjetla Shadowline dodaje tamnocrveni naglasak prilagodljivim LED svjetlima i BMW Laserlightu.

Veći središnji zaslon, dijagonale 12,3 inča, čini lakšim gledanje na bezbroj funkcija sustava dinamike vožnje. Novi koncept rada s dvije tipke na središnjoj konzoli potječe od BMW-a M8. Gumb M Mode omogućuje vozaču brz prelazak između postavki Road i Sport. M5 Competition također nudi TRACK način rada, za neopisiv osjećaj na stazi.

20-inčni M kotači s dvostrukim krakovima u poliranom Orbit Greyju poznati iz BMW-a M8 sada su dostupni kao opcija. Standardne kočnice M Compound sada se mogu specificirati kalibarima obojenim u crno-sjajnoj crnoj ili sjajnoj crvenoj boji kao alternativu postojećem plavom završnom sloju.

Foto: BMW

Sljedeća objava

Miller opušteno oko jednogodišnjeg ugovora

Jack Miller je potpuno opušten nakon potpisivanja jednogodišnjeg ugovora za Ducati sljedeće godine, unatoč tome što su ugovori na dvije godine postali normala za tvorničke vozače. Novi ugovor Australca je za 2021. godinu, s mogućnošću da ga Ducati obnovi za 2022. godinu. Yamaha je bezicirala Mavericka Viñalesa i Fabia Quartararoa […]