Nova ‘mačka’ u Hrvatskoj: Nova Ford Puma stigla na naše tržište, evo koliko će koštati

Josip J

Nova Ford Puma napokon je stigla u salone diljem Hrvatske. Nekadašnji popularni coupet danas je crossover te donosi učinkovitost hibrida, najbolji prtljažni prostor u klasi i crossoversku privlačnost.

Puma otvara novo poglavlje Fordovog dizajnerskog identiteta sa stilskim značajkama koje uključuju prepoznatljiva prednja svjetla i atletske linije. SUV-ovske proporcije donose povišeni položaj u vožnji za samopouzdano vozačko iskustvo i beskompromisan prtljažnik koji je s kapacitetom od 456 litara vodeći u klasi.

Nova Ford Puma dolazi uz Fordovu naprednu tehnologiju blagog hibridnog pogonskog sklopa koja štedi gorivo i donosi vodeću praktičnost u kompaktnoj crossover klasi te dizajn koji će privući mnoge kupce.

Snažne performanse i optimizirana potrošnja goriva zasluga su Fordova EcoBoost Hybrida s 48-voltnom tehnologijom – neprimjetno je integrirana uz trocilindarski 1,0-litreni EcoBoost benzinski motor sa 155 KS i daje asistenciju okretnog momenta uz nisko trenje.

Pored toga, kupci mogu birati između naprednih benzinskih i Fordovih EcoBlue dizelskih motora, koji su opremljeni standardnom Auto Start-Stop funkcijom za daljnje smanjene troškova i preciznim ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa.

“Naši kupci rekli su nam da žele kompaktno vozilo atraktivnog izgleda, koje također nudi rješenja za svakodnevni život. Rezultat je naša nova Ford Puma – karizmatična, praktična i prepuna tehnologije, od masažnih sjedala do blagih hibridnih pogonskih sklopova“, rekao je Stuart Rowley, predsjednik europskog Forda.

Karakteristike zabave u vožnji dodatno su poboljšane Fordovim izborom načina vožnje koja vozačima omogućava prilagođavanje odziva na gas, ESP sustava, kontrole proklizavanja i izmjena stupnjeva prijenosa kod automatskog mjenjača kako bi se uskladili odziv i performanse s načinom vožnje.

Različite varijante opreme nove Pume omogućavaju prepoznatljivost i daju kupcima priliku izabrati inačicu koja im najbolje odgovara. To uključuje sportsku Pumu ST-Line, stilski izražajnu Pumu Titanium, profinjenu Puma Titanium X opremu i luksuznu Puma ST-Line X Vignale varijantu.

Nova Puma na hrvatsko tržište dolazi s izvanrednim 1.0 EcoBoost benzinskim motorom 125 KS te hibridnim mHEV motorima 125 KS i 155 KS. Cijena nove Ford Pume u sadašnjoj ponudi kreće od 159.990 kn (s PDV-om i PPMV-om) za 1.0 Ecoboost 125 KS M6 FWD Groove model. Na jesen se očekuje i dolazak 1.0 Ecoboost motora 95 KS te dizelskog 1.5 120 KS.

Odgovori

Sljedeća objava

Okrenuli se struji: Range Rover Evoque i Land Rover Discovery od sada dostupni i kao plug-in hibridi

Range Rover Evoque i Land Rover Discovery Sport su od sada dostupni i kao plug-in hibridi s emisijom CO2 od samo 32g/km i električnim dosegom do 66 km što je i više nego dovoljno za dnevne vožnje. Novi trocilindrični 1,5 litarski benzinski motor s 200 konjskih snaga i automatski mjenjač s osam […]