Nova Seat Ateca: nastavak uspješne priče

Martin K.

Seat je predstavio osvježenu liniju svojeg uspješnog modela Atece. Obnovljena Ateca će se nadograditi na svoje kompaktne SUV atribute, dodajući osvježeni i emocionalniji izgled kako iznutra, tako i izvana, potpuno povezano korisničko iskustvo, poboljšane razine sigurnosti i udobnosti te povećanu učinkovitost.

Kad je prvi put predstavljen, SEAT Ateca je donio novu dimenziju na tržištu kompaktnih SUV-ova; Iz Seata su tvrdili da je to savršen spoj za gradski život, nudeći prostran, praktičan i svestran SUV jedinstvenog stila. Njegov jasan karakter, emotivan dizajn i dinamična osobnost dodani su u novu verziju.

„Ateca je postala jedna od uspješnijih vozila marke, prodala je više od 300.000 jedinica od svog predstavljanja 2016. Nova SEAT Ateca 2020 evolucija je izvornog proizvoda i ima za cilj da nastavi sa svojim uspjehom konsolidirajući našu poziciju u jedan od najvažnijih tržišnih segmenata “, rekao je Carsten Isensee, predsjednik SEAT-a i potpredsjednik za financije i IT.

SEAT Ateca dizajnirana je i razvijena u Barceloni, a proizvodi se u Kvasinyju (Češka), dodajući dodatni zamah u liniji marke u ovom segment vozila koji je od suštinske važnosti za daljnji uspjeh SEAT-a. Dizajn SEAT Ateca kombinira dinamičnost i funkcionalnost, pri čemu je svaki aspekt vozila pažljivo oblikovan kako bi pružio samouvjeren i prepoznatljiv izgled.

Ateca održava cjelokupni široki, mišićavi stav, čemu pomažu i njezine dimenzije. SUV lagano raste u duljinu (+ 18 mm) do 4,381 mm, zbog novog dizajna prednjih i stražnjih odbojnika, ali ostaje jednako širok (1,841 mm) i visok (1,615 mm) kao i njegov prethodnik.

I ponuda motora nikoga neće ostaviti ravnodušnim jer Seat uz novu Atecu nudi izbor od čak četiri izbora kod benzinskih i četiri dizelske opcije. Benzinski raspon kreće trocilindarskim 1.0 TSI motorom sa 110 ks i maualnim mjenjačem, dok vrh benzinske opcije dolazi u obliku 2.0 TSI motora sa DSG mjenjačem i 4Drive sustavom. Dizelska varijanta dolazi isključivo sa 2.0 TDI motorima sa 115 i 150ks, a najsnažnija opcija sadrži, kao i u benzinskoj varijanti, DSG mjenjač i 4Drive pogon.

Foto: SEAT

Sljedeća objava

SEAT predstavlja SEAT MÓ, svoj novi brend za urbanu mobilnost

Na posljednjem izdanju svjetskog kongresa Smart City Expo, SEAT je najavio stvaranje strateške poslovne jedinice usmjerene na urbanu mobilnost koja sada poprima vlastiti identitet. Tvrtka je predstavila svoj novi SEAT MÓ eKickScooter 65 i SEAT MÓ eScooter 125, prvi 100% električni SEAT motocikl u svojoj 70-godišnjoj povijesti, koji također ima […]