Nova Škoda Fabia stiže na ceste sljedeće godine i donosi veliku novost

Josip J

Prvi čovjek češke automobilske kompanije potvrdio je da sljedeće godine na tržište stiže nova, četvrta generacija Škodinog predstavnika u B segmentu.

I dok su mnogi mislili da neće biti nove Fabije, jer i B segment polako ali sigurno okupiraju crossoveri, novoizabrani šef Škode Thomas Schäfer u posljednjoj izjavi za medije rekao je da u Mlada Boleslavi neće odustati od Fabije čije će četvrto izdanje na svjetlo dana izaći 2021. godine.

Očekuje se da će nova Fabia biti zasnovana na MQB platformi. Radi se o istoj platformi na kojoj su zasnovani aktuelni modeli VW Polo, Seat Ibiza i Audija A1, a osnovicu ponude motora činit će poznati grupacijski trocilindarski turbobenzinci.

Spominje se i blaga hibridna opcija, a po svemu sudeći dizelskih opcija neće biti.

Još uvijek nije otkriveno hoće li se i četvrta generacije Fabije nuditi i u karavanskom obliku, a nije isključena mogućnost da će se opet moći kupiti s oznakom RS.

Foto: Auto.cz

Sljedeća objava

Poplava daruvarskih registracija: Znate li zašto ih ima toliko na našim cestama?

Neovisno u kojem gradu u Hrvatskoj živite sigurno ste se često susretali s novijim autima s daruvarskim registarskim pločicama. Te su pločice zbog povoljnijeg osiguranja postale privlačne mnogima koji inače s Daruvarom nisu povezani, no ipak ih je pomalo neobično vidjeti na službenim automobilima gradske tvrtke drugog grada. Primjerice, na automobilima Zagrebačkog […]