Novi Bentley Bentayga, suvereni luksuzni SUV

Martin K.

Bentley je danas objavio detalje nove Bentayge, luksuznog SUV-a, i prvog automobila lansiranog prema Bentleyevom poslovnom planu Beyond100.

Novi dizajn eksterijera prihvaća Bentleyjev DNK koji je sada prevladavajući u cijelom asortimanu modela, što Bentleyu daje najsvježiji i najmoderniji proizvod bilo koje tvrtke luksuznih automobila. Uvodeći najnoviju tehnologiju u vozilu i još čvršću kabinu, novi model je redizajniran i iznutra i izvana.

Adrian Hallmark, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Bentley Motors: „Bentayga je od svog pokretanja prije gotovo pet godina bila definicija luksuznog SUV-a. Poput Continental GT-a, i Bentayga je stvorila potpuno novi dio tržišta, a budući da smo postavili referentnu vrijednost, mnogi drugi su se pridružili sektoru, ali nijedan drugi automobil ne može ponuditi širinu sposobnosti za konkurenciju Bentaygi.”

“S novom Bentaygom, vrhunac luksuznog SUV segmenta bit ćemo još veći, još dalje od konkurencije. Slušali smo naše kupce i poboljšali područja koja su im najvažnija, a nova Bentayga temeljito je moderno i lijepo proširenje sposobnosti i dostignuća originalnog automobila. “

Novi će model u početku biti predstavljen u Bentayga V8 obliku, nudeći supercar performanse izbalansirane sa svakodnevnom upotrebom. V8 4.0 litarski benzinski motor s dva turba razvija impresivnih 550 ks i 770 Nm okretnog momenta,

Kasnije će se nova Bentayga ponuditi kao efikasni hibrid, prvi pravi luksuzni hibrid luksuznog sektora. Hibrid će biti Bentleyev najučinkovitiji model ikad i prvi je korak tvrtke prema elektrifikaciji.

Tu će biti i brzi model usmjeren na performanse, s još svrhovitijim stilom. Speed ​​je vrhunac u Bentayga asortimanu, a pokretat će ga poznati Bentleyev 6,0-litarski W12 TSI motor.

Foto: Bentley

Sljedeća objava

BMW predstavio adaptivni tempomat za svoje motocikle

Opušteno krstarenje s aktivnim tempomatom, bez potrebe da se ručno prilagodite brzini vožnje vozila ispred dostupno je u automobilima već dugi niz godina, ali ne i standard do sada u motociklima. Međutim, s aktivnim tempomatom (ACC), BMW Motorrad uskoro će ponuditi ovu vrstu sustava pomoći vozaču, pružajući motociklistima potpuno novo, […]