Novi BMW serije 4 Coupe mogao bi biti predstavljen u lipnju

Martin K.

Predstavljanje novog modela u lipnju u ovome trenutku zvuči kao jedna vrsta šale. Pogotovo zato jer su svjetski sajmovi poput Detroita i Ženeve otkazani zbog svjetske krize uzrokovane izbijanjem koronavirusa, dok su organizatori sajmova automobila u New Yorku i Pekingu odgodili događaje za kolovoz, odnosno rujan. Aktualan je i sajam automobila u Parizu, koji bi se trebao održati u listopadu, međutim ne u dosadašnjem obliku.

BMWBLOG prenosi da će nova generacija serije 4 biti predstavljena negdje u lipnju i to u online obliku. Premijera će se odvijati na BMW društvenim mrežama što znaći da će proći još neko vrijeme prije nego ćemo moći vidjeti auto sa predimenzioniranim bubrezima uživo.

Zanimljivo je i to da se prenosi kako bi moglo doći do nekih promjena u unutrašnjosti u odnosu na seriju 3. To bi bilo iznenađenje s obzirom da su u osnovi svi prototipi serije 4 koje smo dosad vidjeli imali otprilike isti interijer kao i mehanički povezani limuzina i karavan. Jedno je sigurno – velika prednja rešetka neće se instalirati na normalne verzije serije 3, ali hoće na novi M3.

Osim uobičajenih benzinskih i dizelskih pogonskih agregata, posuđenih od serije 3, priča se i da će nova serija 4 dobiti i hybridnu verziju. Moglo bi doći iz modela 330e gdje se nudi domet od 35 kilometara za model s pogonom na stražnje kotače i 32 kilometra za xDrive verziju.

Foto: BMW
Sljedeća objava

Hyundai Prophecy EV – najnoviji koncept iz Hyundai-a

Hyundai je prošlog mjeseca digitalno otkrio svoj koncept Prophecy EV, a sada kažu da je model više od koncepta. Prema Hyundaiju, Prophecy je izlog karakteristika vozila koja će se nuditi u ne tako dalekoj budućnosti. Hyundai-Kia nema problema s proizvodnjom divnih konceptnih dizajna. Hyundai 45 i Kia Imagine od prošle […]