Novi Caterham Super Seven teži 565 kilograma i čista je zabava na kotačima

Josip J

Iako možda ne izgleda novo, ovaj Caterham Super Seven 1600 novi je retro model inspiriran ikonom ove marke.

Za razliku od prethodna dva retro modela koji su imali 660ccm ovaj je pogonjen sa 1,6-litreni motor, prenosi CarThrottle.

Možda 1.6 ne zvuči mnogo, pogotovo kada je atmosferski, ali je dosta u automobilu koji teži samo 565 kilograma. Od  0-100 km/h potrebno mu je pet sekundi, a najveća brzina je 196 km/h.

Motor je uparen sa sjajnim ručnim mjenjačem s pet stupnjeva kratkog hoda, a kao što je to Caterham tradicija, nema ESP-a, niti ABS-a.

Za potpuno iskustvo, Super dobiva prednja krila, stražnji nosač rezervnog kotača i izbor sedam boja dok su 14 colni kotači u stilu Minilitea dostupni u dvobojnoj srebrno-zlatnoj izvedbi.

Retro osjećaj se nastavlja iznutra, ako se za Caterhamovu kabinu može reći iznutra, s “klasičnim” kožnim sjedalima i drvenim volanom.

Dostupan je u dva oblika – u standardnom kućištu ‘S3’ ili u većoj ‘SV’ širokoj izvedbi, a cijene kreću od 38.000 €.

Foto: CarThrottle

Sljedeća objava

(VIDEO) Pogledajte kako novi Golf GTI 8 'jede' njemački Autobahn

Volkswagen Golf GTI sinonim je za brze kompakte koji oduševljavaju ljubitelje automobila. Tako su očekivanja od nove ‘osmice’ jako velika. Novi model, kao i prethodnik, donosi 2-litrenog turbobenzinca koji razvija 245 KS i 370 Nm okretnog momenta. Kao i Golf GTI sedme generacije s Performance paketom. Uparen je sa 6-stupanjskim […]