Novi električni motocikl iz 3D printera

Martin K.

Pojmovi poput „futuristički“ i „revolucionarni“ često su zabranjeni kada razgovaramo o novim motociklima, ali malo je onih koji su ih zaslužili kao najnoviji električni motocikl Fuller Moto. Nazvan 2029 Majestic, ovaj jedinstven primjerak ne samo da ima ultramodernu estetiku, već je i izgrađen pomoću vrhunske tehnologije.

Uzimajući inspiraciju klasičnog francuskog Majestic-a iz 1929. godine, prilagođena vožnja sadrži potpuno zatvorenu aluminijsku karoseriju i elegantne linije poput svog stogodišnjeg prethodnika. Ali tu se sličnosti završavaju. Nastao od ideje Bryana Fullera, futuristički motocikl sadrži 3D printane dijelove od titana, naplatke od polikarbonata – za razliku od originala, nemaju žbice i opremljen je električnim motorom.

Fuller i njegov tim kombinirali su moderne tehnike oduzimanja, poput CNC obrade, s tradicionalnom proizvodnjom kako bi stvorili potpuno prepoznatljiv Majestic 2029. Okrenuli su šasiju naglavačke i postavila baterije tako da se motor poravnao s velikim 23“ kotačima.

2029 Majestic ima najveću brzinu negdje u okviru od 135 km/h, sa 46 konja, okretnim momentom od 105 Nm i dometom od 160km. Za usporedbu, obnovljeni Majestic iz 1929. godine ima samo 14 KS i maksimalnu brzinu od 90 km/h.

Foto: Fuller Moto

Sljedeća objava

MotoGP: Dorna Sports: "Pripremamo se za 12-16 utrka"

Predsjednik Uprave Dorna Sports, promotori MotoGP-a, Carmelo Ezpeleta u razgovoru sa španjolskim MotoGP podcastom „Cambia el Mapa“ otkrio je da su uputili prijedlog španjolskoj vladi za održavanje dvije utrke svjetskog prvenstva na stazi u Jerezu. “Pripremali smo ga danima. Kao što sam već objasnio, naša je ideja bila započeti krajem […]