Novi Mercedes-AMG E63 S 4MATIC +

Martin K.

Od 1986. godine, E-klasa s vrhunskim motorom jedan je od centralnih modela koji čine jezgru marke Mercedes-AMG. U posljednjoj generaciji, vozilo vrhunskih performansi iz Affalterbacha kombinirana je sa znatno većom udobnošću i nadopunjena je opsežnim dizajnerskim updejtom: središnji usis zraka za hlađenje u potpuno redizajniranom prednjem dijelu znatno je veći nego prije, a sada također nosi AMG specifičnu rešetka hladnjaka i središnjom zvijezdom koja je također veća.

Zajedno s plosnatim sveobuhvatnim prednjim svjetlima, karakteristični modeli lukova kotača dodatno su se raširili prema van, a zaobljeni poklopac stvara potpuno novi, znatno dinamičniji izgled. Unutrašnjost je također temeljito poboljšana: širokokutni kokpit, novi AMG Performance upravljač i MBUX infotainment sustav s AMG specifičnim funkcijama naglašavaju njegovo članstvo u AMG obitelji.

“Zahvaljujući našem efikasnom V8 motoru i potpuno promjenjivom pogonu na sve kotače, E 63 4MATIC + nudi ne samo izvanredne performanse i dinamiku vozila na najvišoj razini, već smo posljednjim redizajnom modela limuzine i karavana značajno povećali udobnost, a da je još uvijek je zadržao obilježje AMG-a pa naši kupci dobivaju još atraktivniji cjelokupni paket “, kaže Tobias Moers, predsjednik Uprava Mercedes-AMG GmbH.

AMG 4,0-litarski V8 biturbo motor u E 63 S 4MATIC + i dalje raspolaže sa 612 ks i najveći okretni moment od 850 Nm. Dostupan je u širokom rasponu broja okretaja motora od 2500 do 4500 o / min, na taj način prenosi osjećaj komfora pri svakom položaju papučice gasa.

E 63 4MATIC + osnovni model ima snagu od 571 KS)i okretni moment od 750 Nm. S verzija limuzinske verzije rješava sprint od 0 do 100 km/h za 3,4 sekunde, odnosno za 3,5 sekunde u osnovnoj verziji. Brojke su respektivne i za karavan veriju gdje istu brojku dostiže za 3,5 sekunde (S verzija) i 3,6 sekundi (osnovna verzija).

AMG SPEEDSHIFT MCT prijenos s 9 brzina posebno je prilagođen zahtjevima modela. Autonomni softver omogućava izuzetno kratka vremena izmjene i brze višestruke promjene, dok funkcija dvostrukog kvačila omogućuje emocionalno iskustvo mijenjanja brzina.

Foto: Daimler

Sljedeća objava

(VIDEO) Range Rover proslavio 50. rođendan i to uvođenjem posebne edicije Range Rover Fifty

Range Rover je proslavio 50. rođendan uvođenjem nove edicije Range Rover Fifty. Prvi luksuzni SUV stigao je na tržište 17. lipnja 1970., a pet desetljeća kasnije, originalni luksuzni 4×4 pretvorio se u najpoželjniji SUV s paletom modela: Range Rover Evoque, Range Rover Velar i Range Rover Sport. Njegova jedinstvena kombinacija […]