Novi Suzuki Swace vrlo je razuman hibridni automobil

Martin K.

Ovo je Suzuki Swace, potpuno novo, vrlo razumno hibridno vozilo koje obećava niske emisije i malu potrošnju goriva i … ustvari je Toyota.

To je drugi automobil koji Toyota isporučuje Suzukiju kao dio “poslovnog sporazuma”, od kojih je prva bila renovirana Toyota RAV4 nazvana Suzuki Across.

Swace je, kao i svi novi Suzukiji, hibrid, sadrži 1,8-litreni benzinski motor, veliku bateriju i CVT mjenjač kako bi poslao određenu količinu snage na prednje kotače. Ukupna snaga nije potvrđena, ali Suzuki je rekao da će ovaj karavan raditi 0-100 km/h za 11,1 sekundi. Što je otprilike nekoliko desetinki od onoga što radi Corolla Touring Sports sa sličnim pogonskim sklopom. Najveća brzina je “vrtoglavih” 180 km/h.

Moguće je i potpuno voziti na električnoj energiji, stavite ga u EV način i rečeno je da se može koristiti za “kratke udaljenosti” ili ona doba ujutro kada se želite tiho odvući bez izazivanja buke koja može probuditi vaše susjede.

Izgleda … zapravo pametno. Osjetljivo. Suzuki trubi sa svojim ‘moćnim’ dinamičnim linijama i ‘sportskim’ prednjim licem, a činjenica da je karavan čini ga beskrajno zanimljivijim nego da je to bio, recimo, još jedan crossover.

Tu su LED svjetla, krovni nosači, kotači od 16 inča, paleta boja, interijer s 8-inčnim zaslonom i sva povezanost za odabrani telefon. Postoje čak i grijači sjedala i bežično punjenje.

Cijene i daljnje specifikacije za Swace bit će objavljene kasnije ove godine.

Foto: Suzuki

Sljedeća objava

Bugatti pod palicom Mate Rimca!?

Volkswagen grupa na pragu je velikog posla. Naime Bugatti bi trebao postati dio tvrtke Rimac Automobili, piše britanski Car Magazine. Bugatti, luksuzna marka najpoznatija po superautomobilima sa 16 cilindara vjerojatno će biti prebačeni Rimcu posredstvom Porschea, a sve u zamjenu za veći udio u ovoj hrvatskoj tvrtci. Volkswagen grupa više ne želi rasipati […]