Novi Triumph Trident za ozbiljan napad na konkurenciju

Martin K.

Triumph je napokon predstavio Trident, dizajniran da sruši Yamahin MT-07 s vrha u srednjoj kategoriji. Ne, nije samo preoblikovani Street Triple S ako je to ono što mislite.

Za početak je motor potpuno drugačiji i iako mogu dijeliti isti kapacitet, sve ostalo je potpuno drugačije. To znači novi klip, nova radilica, nova glava cilindra, nova kućišta, nova spojka, nove obloge, nove bregaste osovine – dovraga, bilo bi jednostavnije nabrojati iste dijelove.

Rezultat ovog rada, ili barem tako kažu Triumph, je motor koji ima čarobnu kombinaciju okretnog momenta pri niskim okretajima, razmjerno dobar srednji raspon i pristojnog vrhunskog uzbuđenja na vrhu okretaja motora. Motor ima 660 kubika sa snagom od 80ks. Visina sjedišta je 805mm, a teži 189kg.

I šasija je potpuno nova, a Triumph kaže da pruža tipično upravljanje “roadstera” kakvo smo očekivali od tvrtke. Ono što je posebno lijepo jest da standardno dolazi sa lijepim kompletom, uključujući 41 mm vilice Showa Separate Function, čeljusti Nissin i gume Michelin Road 5.

Tamo gdje doista počinje izgledati posebno nalazi se u odjelu za tehnologiju. Trident dolazi s ride by wire, tako da ima dva načina vožnje (Road i Rain) koji mijenjaju karakteristike gasa i kontrole proklizavanja.

ABS je standardna stvar, a postoji i neka dodatna dodatna tehnologija, uključujući quickshifter pa čak i senzore tlaka u gumama.

Svom se tehnologijom upravlja preko najnovijeg TFT zaslona u boji, a može se upariti sa pametnim telefonom (ako kupite modul za povezivanje) pa otključavate opcije poput telefonskih poziva, glazbe i satelitske navigacije.

Foto: Triumph

Sljedeća objava

Najsnažniji Golf do sada uključuje i Drift Mode

Da, potpuno novi super-Golf očigledno može zabaciti stražnji kraj. Zahvaljujući novom aktivnom stražnjem diferencijalu s pametnim torque vectoringom koji može prenijeti snagu motora od 320ks na stražnje kotače automobila. Ali postoji kvaka. Kvaka je u tome što morate odabrati nešto što se zove R Performance Pack da biste dobili potreban […]