Opel predstavio novi Crossland

Martin K.

Svjež i kompaktan izvana, vrlo prostran i svestran iznutra s lijepim SUV izgledom. Novi Opel Crossland prvi je model koji je usvojio novo lice marke nakon što ga je prije samo nekoliko tjedana predstavila nova Opel Mokka.

Osim dizajna, Opel je dalje razvio Crosslandovu šasiju, upravljanje i dodao sportsku opremu GS Line +, kao i IntelliGrip prilagodljivu kontrolu proklizavanja.

Straga, nova tamno obojena stražnja svjetla poboljšavaju prepoznatljivi dizajn Opelova krila, a nova crna površina stražnjih vrata u visokom sjaju (dostupna u kombinaciji s crnim krovom) čini novi Crossland širim i jačim.

Ljubitelji sportskog izgleda na svoje će doći sa Crossland GS Line +. Ova nova oprema, uključujuje crne 17-inčne alu naplatke, crni krov, dnevna svjetla s crvenim potpisom, ergonomska sjedala s certifikatom AGR za vozača i suvozača, LED stražnja svjetla i krovni nosači čine kompaktni SUV da doista odskaće od kunkurencije.

SUV također donosi visoku razinu fleksibilnosti, zahvaljujući pojedinačno kliznim stražnjim sjedalima. Dolaze s podjelom 60/40 i klize za 150 milimetara, povećavajući prostor u prtljažniku s 410 na vodećih 520 litara u sekundi. Preklapanjem stražnjih sjedala volumen prtljažnika se povećava na 1.255 litara.

Intelli Grip dolazi sa 5 modova vožnje: Normal (standardna vožnja u svakodnevnim uvjetima), Snow (kontrolira trakciju kotača do 50km/h), Mud (prenosi okretni moment na kotače sa najviše prijanjanja i radi do 80km/h), Sand (dozoljava lagano proklizavanje kotača kako bi se smanjio rizik od propadanja u pijesak), ESP off (isključuje ESP i kontrolu proklizavanja, zbog sigurnosnih razloga ovaj mod se automatski isključuje nakon 50km/h).

Kupci Opel Crosslanda mogu birati iz pogonskog portfelja učinkovitih benzinskih i dizelskih motora zapremine 1,2 i 1,5 litre. Oba benzinska motora od 61kW do 96kW i dizel motori od 81kW i 88kW sada zadovoljavaju stroge Euro 6d emisijske standarde.

Cijene za sada još nisu poznate, a novi Crossland se očekuje u salonima početkom 2021.

Foto: Opel

Sljedeća objava

Lamborghini sa rekordnom prodajom u rujnu

Automobili Lamborghini imali su najbolji rujan u povijesti sa 738 automobila isporučenih kupcima u jednom mjesecu. Stalno pozitivan trend tijekom posljednja tri mjeseca rezultirao je s 2.083 jedinice isporučene kupcima u trećem tromjesečju 2020. godine, što ilustrira energiju kojom je Lamborghini odgovorio na razdoblje novih izazova. Unatoč teškoj godini koju […]