Oporavak autoindustrije na istoku: Kina nastavila proizvodnju automobila u gotovo punom kapacitetu

Josip J
Pixabay

Gotovo sve tvornice u Kini ponovo su u funkciji nakon mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

U istraživanju koje je provela Kineska asocijacija proizvođača automobila (CAAM) se navodi da je 86 posto zaposlenih vraćeno na posao te da se sada proizvodnja odvija u kapacitetu od 99,5 posto.

Kinesko tržište automobila je pretrpjelo težak udarac zbog pandemije koronavirusa jer je pala prodaja vozila za 43,3 posto u ožujku u odnosu na isti period lani. Pad je manje dramatičan u odnosu na veljaču, kada je pad iznosio gotovo 80 posto.

CAAM očekuje da će tržište ubrzati oporavak u narednim mjesecima, ali upozorava da će teško biti nadoknaditi štetu koja je već nastala u autoindustriji. “Ako uzmemo u obzir samo domaće faktore, vjerujemo da bi se industrija mogla oporaviti u drugoj polovici godine i biti na jednakom nivou kao u istom periodu prošle godine”, navodi se u priopćenju.

Pandemija je “potopila” prodaju automobila širom svijeta, a prognoze govore da će se situacija pogoršati kada se pandemija proširi po Europi i SAD-u. Prodaja sedana i SUV-ova je prepolovljena u ožujku na europskom tržištu, a ni u SAD-u situacija nije bolja jer je zabilježen pad od 40 posto, piše Russia Today.

Odgovori

Sljedeća objava

(VIDEO) Samo u Rusiji: Zavarili dvije stare Lade i izašli na snijeg, rezultat je urnebesan

Ekipa s kanala Garage 54 na YouTubeu snimila je zanimljiv video koji prikazuje vožnju dvije zavarene Lade Rive po stazi prekrivenoj snijegom. U svijetu je među drifterima popularan zajednički drift, ali su Rusi otišli korak dalje te su zavarili dvije stare Lade i “savršeno” se sukladili. Svoj projekt su lako […]