Ovaj BMW ne gubi na vrijednosti: Njegovo puno ime je BMW M5 E34 Touring i upravo se prodaje

Josip J

BMW M5 Touring je zbilja rijedak primjerak, a jedan u Santorini plavoj boji upravo traži novog vlasnika.

BMW-ov karavan M5 Touring je s proizvodne trake sišao 9. prosinca 1994. godine. Napravljen je za njemačko tržište te je bio jedan od najskupljih primjeraka generacije E34 koje je BMW proizveo.

Ovaj M5 je poseban i zbog svoje Santorini plave boje te predstavlja jedan od samo dva proizvedena M5 Touring modela koji su lakirani u ovu boju.

Automobil prodaje amrička Enthusiast Auto Grupa (EAG) koja ga je i uvezla u SAD 2000. godine. U to vrijeme je osvježen 3,8-litarski redni šestak, a zamijenjen je i set kvačila te brojne druge komponente uključujući čak i vjetrobransko staklo.

Unutrašnjost je presvučena Lotus bijelom Nappa kožom, a kokpit, ručke na vratima i gornji paneli su u Santorini plavoj boji.

Automobil je prešao 155.369 kilometara, a njegov S38B38 motor razvija 335 KS te je uparen s petstupanjskim ručnim mjenjačem.

Foto: Enthusiast Auto Grupa

Sljedeća objava

Maybach 57S Xenatec Coupe: Samo ih je šest komada na svijetu, i jedan upravo traži vlasnika

Često nam se dogodi da kada pretražujemo oglase izvan Hrvatske bacimo oko i na neke modele o kojima možemo samo sanjati, a zatim naletimo i na neke ekskluzivne primjerke. Ovaj na koji smo naletjeli je toliko ekskluzivan da rijetko tko zna i da postoji, jasno kada je izrađeno samo šest komada, […]