Ovo je novi kineski sport-SUV imena Changan Uni-K koji kao da smo već negdje vidjeli

Josip J

Kao i u mnogim ostalim stvarima ni kineski automobili nisu iznimka kada je u pitanju krađa intelektualnog vlasništva, odnosno kopiranje.

Jedan od takvih je svakako model Changan Auto Uni-K koji ima “zanimljiv” dizajn. Ovo je još jedan model koji prati popularni coupe-SUV trend, a koji je dobio dnevna svjetla u obliku slova Y, velike 21-inčne felge i sve ostale novotarije.

Gledajući njegov profil, neki će reći da se radi o nekom njemačkom SUV-u napravljenom u postrojenju Volkswagen Grupe. Ovdje se misli na Porsche Cayenne Coupe, čiji se “obrisi” prepoznaju i na stražnjoj strani kineskog modela u vidu stražnjih svjetala spojenih osvijetljenom linijom.

Unutrašnjost je prilično mala za ovako velik automobil čija dužina iznosi 4,865, širina 1,948 i visina 1.700 mm. Uni-K je kraći, uži i viši od Cayennea Coupe. Pažnju privlači i treće stop svjetlo postavljeno na krovu s parom vertikalnih svjetala.

SUV pokreće 2,0-litarski benzinski motor čija snaga nije poznata, ali koji u drugim modelima on razvija 229 KS i 360 Nm okretnog momenta. Četverocilindrični motor je uparen sa osmostupanjskim automatskim mjenjačem, a snaga se prenosi na obje osovine.

Prodaja počinje u prvom dijelu sljedeće godine, a Uni-K će koštati oko 27.000 dolara.

Dodatni detalji i fotografije unutrašnjosti će biti objavljeni u drugoj polovici studenog kada će ovaj coupe-SUV debitirati na Sajmu automobila u Guangzhouu.

Foto: Motor1

Sljedeća objava

(VIDEO) Precijenio sebe ili podcijenio auto: Pogledajte kako moćni Ferrari u sekundi završava u zidu

Snažni automobili i precijenjene vozačke sposobnosti često završavaju kobno. Sama pomisao na 800 konjskih snaga koje “izlaze” na stražnji pogon zvuči zastrašujuće opasno. Srećom takvi strojevi opremljeni su najnovijom tehnologijom u visu sigurnosnih sustava. Što se dogodi kada se ti isti sustavi u potpunosti ugase pokazao je jedan vozač Ferrarija 812 Superfasta, […]