Ozlijeđeni Marquez ozbiljno razmišlja o povratku utrkivanju već ovog vikenda

Martin K.

Marc Marquez razmišlja o povratku u akciju već ovog vikenda, unatoč operaciji u utorak, nakon što je slomio desnu ruku u nasilnom padu VN Španjolske.

Prošlog vikenda, u prvoj utrci sezone Marquez se oporavljao od ranog izlijetanja sa staze prije nego što se silovito srušio i slomio desnu nadlaktičnu kost, na koju je naletio njegov motocikl. Vozač Repsol Honde poletio je za Barcelonu u ponedjeljak popodne i u utorak ujutro podvrgao se operaciji koju je u bolnici Dexeus vodio tim dr. Xaviera Mir-a.

Operacija je ocijenjena uspješnom i potvrđeno je da Marquez u nesreći nije pretrpio oštećenje radijalnog živca. Marquez je pušten iz bolnice u srijedu ujutro kako bi započeo rehabilitaciju kod kuće. U početku mu je cilj bio vratiti se u akciju na Veliku Nagradu Češke početkom kolovoza u Brnu, trećoj utrci prepravljenog rasporeda za 2020. godinu.

No, prema pisanju lista El Periodico de Catalunya, Marquez ne isključuje povratak u Jerez za Andaluzijsku veliku nagradu ovog vikenda, zaokupljen viješću da je izbjegao oštećenje živaca. Namjera mu je vratiti se utrkivanju što prije kako bi pokupio vitalne bodove u skraćenom prvenstvu.

Kako sada stoji, u revidiranom kalendaru potvrđeno je 13 utrka, s tim da bi planirane utrke na Tajlandu i Maleziji potencijalno pojačali brojku na 15. U narednim će danima Marquez procijeniti svoje stanje i odgovoriti na konačno pitanje hoće li biti pametno popeti se na bicikl samo tri dana nakon operacije na slomljenoj ruci.

Marquez bi mogao odgoditi svoju odluku do subotnjeg kvalifikacijskog susreta, što je konačni rok za odluku o sudjelovanju na nedjeljnoj utrci.

Nakon operacije u utorak, šef Honde Alberto Puig rekao je: “Marcu će trebati malo vremena da se oporavi, ali zadovoljni smo kako je sve prošlo. Doktor Mir i njegov tim vodili su brigu o cijeloj situaciji od pada i izveli uspješnu operaciju. To daje Repsol Hondinom timu puno motivacije, znajući da je dobro prošlo, ali sada moramo biti strpljivi da vidimo kako se Marc oporavlja i da razumijemo kad se može vratiti.”

Foto: MotoGP

Sljedeća objava

Need for speed u stvarnom životu! Pogledajte kako to rade Rusi

S obzirom na to da su ulične utrke automobilima ilegalne u većini zemalja imitiranje video igara u stvarnom životu trebalo bi biti nemoguće. Srećom, ovi Rusi se ne slažu s tim te su odlučili odati počast legendarnoj igrici Need for Speed: Most Wanted. Ovaj nevjerojatni omaž sadrži ispravne grafičke prikaze […]