Petronas Yamaha još uvijek čeka poziv Valentina Rossia

Martin K.

Petronas Yamaha SRT ostaje optimist da bi Valentino Rossi mogao voziti za njih u MotoGP sezoni 2021, izjavio je direktor tima Razlan Razali.

Rossi, devetostruki svjetski prvak MotoGP-a, ove će godine voziti za tvorničku momčad Yamahe Monster Energy Yamaha, a na stazu bi se mogao vratiti već u srpnju, kada očekujemo start nove sezone s dvije utrke u Jerezu.

No s obzirom da se Talijan tek treba odlučiti o mogućoj mirovini, Yamaha napravila je potez i osigurala usluge Fabija Quartararoa za 2021. godinu. Ono što bi se moglo pokazati izravnom zamjenom je da postoji mogućnost da bi Rossi mogao završiti u Petronas Yahama SRT-u ukoliko odluči produžiti karijeru.

Drugi tim Yamahe sigurno bi pozdravio ovu perspektivu, iako je to daleko od gotovog posla.

“Zadnji put kad sam provjerio, on me (Rossi) još nije nazvao”, rekao je Razlan kroz smijeh u ekskluzivnom intervjuu za FOX Sports Asia. “Dakle, još uvijek čekamo da on nazove. Ali ključni faktor je primiti poziv od Valentina, razgovarati s njim, razumjeti što želi, njegovu motivaciju i, naravno, da i on postavi nama mnogo pitanja. Mislim da je to ključno jer je cijelo ovo vrijeme bio u tvorničkom timu, a dolazak u drugu je ekipu puno drugačije.”

S obzirom na svoj stas, Rossiu je razumljivo pruženo daleko više slobode od prosječnog motoGP vozača kada je u pitanju odluka, iako Razlan priznaje da njegov tim ne može predugo odlučivati ​​o svom sastavu za 2021. godinu.

“Dajemo mu vrijeme, ali, nažalost, to vrijeme ima ograničenje, jer trebamo potvrditi drugog vozača – što prije, to bolje“ Razlan je rekao da bi želio odluku do kraja svibnja, a s potvrdom do kraja kolovoza.

Postignut je konsenzus da ako Rossi pređe u Yamahin drugi tim, to neće biti samo oproštaj, već da se on još uvijek želi natjecati i stajati na postolju.

Foto: MotoGP

Sljedeća objava

Francuskom automobilskom divu potrebna pomoć više nego ikad! Ministar tvrdi: ‘Da, Renault bi mogao nestati"

Renault bi mogao bankrotirati ako u kratkom roku ne dobije pomoć u rješavanju problema koje je izazvala koronakriza, rekao je francuski ministar financija. “Da, Renault bi mogao nestati”, naglasio je ministar Bruno Le Maire u razgovoru za radio Europe 1. Ministar je istaknuo da Renaultova tvornica u Flinsu ne smije biti zatvorena i […]