Pogledajte kako je popularni BMW 3.0 CSL pretvoren u pravi Batmobile

Josip J

Ikone se uglavnom ne diraju. Njihova najveća vrijednost je kada su u izvornom obliku. No, ne i u slučaju ovog legendarnog BMW-a 3.0 CSL koji je pretvoren u Batmobile.

Ovo je djelo Khyzyla Saleema, konceptualnog umjetnika iz Velike Britanije, a nastalo je uslijed karantene uzrokovane pandemijom koronavirusa.

BMW je proizveo samo 5 primjeraka svog najluđeg 3.0 CSL IMSA modela i prvi put je viđen na utrci tijekom sezone 1973. Automobil je bio opremljen apsolutno nevjerojatnim krilima te je tako i dobio nadimak Batmobile.

Napravljena je i cestovna verzija, ali imala je daleko suzdržaniji izgled.

Prednji dio automobila ono je što vas u početku pogađa zahvaljujući paketu branika i razdjelnika koje dijeli samo nekoliko milimetara od ceste. Izdvaja se i set modernih LED farova kako bi automobil bio malo prikladniji za svakodnevnu vožnju.

Još upečatljivijem izgledu doprinose i skupocjeni BBS naplatci. Zatim dolazimo do stražnjeg mjesta gdje dominira ogromni spojler, kao i set kuka za vuču i karakteristična stražnja svjetla.

Automobil poput ovog čine nove modele poput M2 i M8 prilično konzervativnima.

Foto: Instagram

Sljedeća objava

Za ovu Lanciu staru gotovo 40 godina vlasnik iz Opatije traži više od pola milijuna kuna

Često u hrvatskim oglasnicima s rabljenim automobila možemo naći na dobre prilike, ali i na one gdje vlasnici za svoje limene ljubimce traže gotovo nerealan novac. Naravno, cijenu određuje tržište, što znači da ukoliko je netko spreman dati toliki novac onda vozilo i vrijedi toliko. Veliku ulogu igra i preferencija […]