Pogledajte proces u kojem je ovaj legendarni Jaguar E-Type restauriran u pravu ljepoticu

Josip J

Ovaj Jaguar E-Type bio je, donedavno, parkiran 40 godina kada su ga pronašli u garaži na jugoistoku Engleske odakle se nije se preselio od 1979. godine.

E-Type UK je specijalni E-Type restaurator, i potrošio je nešto vremena i truda vraćajući život ovom privlačnom Jaguaru iz 1964 godine.

Prvo je na red došlo skidanje cijelog auta do kostiju koje je trajalo tri dana. Izrezali su trule dijelove poda i zamijenili ih, ukrašavajući unutarnje i vanjske pragove. Također su ojačali karoseriju a to znači da bi ovaj E-Type krući nego kada je izašao iz tvornice. Zatim je brušen i prebojan u srebrno- plavu boju.

Nakon ponovnog sastavljanja ovjesa, ugrađeni su bolje čeljusti i kočione pločice, a 3,8-litreni motor sa šest cilindara dodatno je obrađen te s novim brtvama, sportskim ispuhom od nehrđajućeg čelika, aluminijskim spremnikom  i novim pet-stupanjskim mjenjačem.

Foto: Top Gear

Sljedeća objava

Yamaha i YART udružili su se kako bi predstavili limitiranu seriju Petronas MotoGP R1 replike

Yamaha Europe udružila se s Yamaha Austria Racing Teamom (YART) kako bi napravili seriju od 46 pojedinačnih replika YZF-R1 Petronas Sepang Racing MotoGP tima. 46 motocikala proizvedeno je u čast proslave 46 godina Petronasa, naslovnog sponzora satelitskog tima, i koštat će (pogađate) 46.000 eura, bez PDV-a. YART vodi jedan od […]