Polestar najavio proizvodnju svog novog modela

Martin K.

Polestar je potvrdio da planira staviti svoj Precept u serijsku proizvodnju. Što znači da jednog dana u budućnosti možete kupiti baš ovaj automobil.

Što je dobra vijest, jer Polestar Precept izgleda prekrasno. Električni GT s četiri sjedala, Precept će imati određenu količinu konjske snage i moći će doći do stotke za neko vrijeme, koristeći bateriju od neke snage. Jednostavno, trenutno, ne znamo niti jedan od tih podataka.

Znamo da je otprilike dugačak kao Mercedes-Benz S-klase, a za unutrašnjost koristi reciklirajuće materijale, uključujući reciklirane PET boce, obnovljene ribarske mreže i reciklirani pluto vinil. Postoji kompozit na bazi lana koji se koristi i u unutrašnjosti i izvana, a kojeg Polestar želi donijeti do konačnog serijskog automobila.

Proizvoditi će se u Kini u novom pogonu kojem je cilj postati i pogon bez emisijskih plinova. “Potrošači žele vidjeti promjene u ovoj industriji, a ne samo snove”, objašnjava šef Polestara Thomas Ingenlath. „Sada, Precept postaje još snažnija izjava. Predani smo smanjenju utjecaja naših automobila i našeg poslovanja na okoliš.

Cilj mora biti klimatska neutralnost, iako prepoznajem da je to dugoročni cilj”, dodao je.

Foto: Polestar

Sljedeća objava

WRC potvrdio, elita dolazi u Hrvatsku!

Nakon mukotrpnog rada i sedam godina pregovora FIA je napokon donijela odluku i uvrstila Hrvatsku na svjetsku rally scenu! Od 22. do 25. travnja slijedeće godine WRC, svjetsko rally prvenstvo, dolazi u Hrvatsku. “Ovo je poseban dan za Hrvatsku te ovim putem želim čestitati Hrvatskom auto i karting savezu i […]