Popularni NASCAR dolazi u Hrvatsku i to već ove godine

Martin K.

2020. godina do sada je bila prepuna iznenađenja i čudnih odluka na svim poljima, a s obzirom da godina još traje iznenađenjima nije kraj. Najnovije iznenađenje? 14. i 15. studenog 2020. Automotodrom Grobnik ugostiti će jedno od najprestižnijih automobilističkih natjecanja NASCAR GP.

Tako je Hrvatska u nepunih mjeseca dana dobila dva velika natjecanja WRC i NASCAR GP. Razlog? Zbog restrikcija uzrokovanih pandemijom COVID-19, Hrvatska će zamijeniti treću utrku prvenstva koja se istoga datuma trebala održati u Češkoj.

„U ovako izazovnoj i nesigurnoj situaciji, moramo biti odgovorni i sigurnosti dati prioritet. Tužno je odgoditi Češku za 2021., ali trenutno je ovo najbolja odluka za svih. Sretni smo što u Hrvatskoj razvijamo novi događaj i to s vrlo motiviranim partnerima s Automotodroma Grobnik“, izjavio je predsjednik NWES-a Jerome Galpin.

„Automotodrom Grobnik ne može zamisliti bolji završetak sezone. Ovo je zasigurno prvi korak ka atraktivnijim i brojnijim automobilističkim natjecanjima za publiku. Ovo je dokaz da je predsjednik NWES-a Jerome Galpin prepoznao sva poboljšanja koja smo učinili na samoj stazi i cijelom objektu zadnjih godina. Sve ovo čini nas sretnima unatoč ovoj izazovnoj godini i daje nam za pravo vjerovati da će iduća godina donijeti neke nove sportske izazove“, izjavio je član Uprave Automotodroma Grobnik Robert Žiković.

“Pratili smo pomno situaciju s COVID-om te u ključnome trenutku uspjeli osigurati dolazak spektakularnog NASCAR-a po prvi puta u Hrvatsku! Zahvaljujem Automotodromu Grobnik i Robertu Žikoviću na odličnoj suradnji i veselim se jačanju automobilističkih natjecanja u Hrvatskoj!”, izjavio je predsjenik HAKS-a Davorin Štetner.

Prvi NASCAR Croatia emitirat će se uživo na EuroNESCAR društvenim mrežama te na Motosport.tv i na Kreator TV 14. i 15. studenog 2020. a na grobničkoj će pisti voziti i Jacques Villeneuve, kanađanin koji je bio pobjednik 500 milja Indianapolisa i svjetski prvak u Formuli 1 1997.g.

Foto: AutoMobilSport.com

Sljedeća objava

Kadett star 30 godina koji košta 15 tisuća eura? Da, i to je moguće kada je u pitanju GSi

Opel Kadett obiteljski je automobil koji se proizvodio u Njemačkoj od 1936. do 1940., a zatim od 1962. do 1991., kada ga je naslijedila Astra. Krenuvši abecednim redom, od modela Kadett A pa sve do modela Kadett E čiji je zadnji model, ali isključivo kao kabriolet, proizveden 1993. godine. U narodu poznat kao […]